Ove blagdane isprobajte ukusne badem kiflice s vanilijinim šećerom i makom

Sastojci za 60 komada:

70 grama šećera, 270 grama brašna, 100 grama mljevenih badema, 200 grama maslaca, 3 žlice šećera u prahu, 1 vanilijin šećer, žličica maka za ukras

Vrijeme pripreme: 90 minuta // zahtjevnije

Priprema:

Na radnu plohu prosijte brašno sa šećerom i polovicom paketića vanilijina šećera.

Dodajte bademe, komadiće maslaca, a nakon toga nježno rukama umijesite gipko tijesto.

Umotajte tijesto u foliju i držite ga sat vremena na hladnom mjestu. U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Od tijesta oblikujte valjke promjera približno tri centimetra, nakon toga od njih izrežite kao prst debele ploškice.

Svaku ploškicu oblikujte u valjčić, a potom u kiflicu.

Kiflice posložite u pripremljeni lim i pecite u vrućoj pećnici petnaestak minuta. Kiflice moraju ostati svijetle.

Izmiješajte preostali vanilijin šećer, šećer u prahu i žličicu maka. Tople kiflice izvadite iz lima i uvaljajte u vanilijin šećer i mak. Stavite ih na rešetku za kolače i ohladite.

Dobar tek!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije