Zanima vas kako oguliti avokado? Uz ove jednostavne savjete guljenje će proći bez problema...
Avokado je vrlo ukusna i zdrava namirnica koju
bismo morali konzumirati što češće. No, znate li kako oguliti
avokado? Donosimo vam savjete koji će vam u tome
pomoći.
Kako biste pripremili avokado za upotrebu, najprije ga je
potrebno oguliti. S obzirom na to da je kora avokada vrlo tvrda,
guljenje je nešto teže nego što je to slučaj kod ostalog voća.
Prvo guljenja temeljito operite avokado da isperete sve nečistoće
i eventualne pesticide. Jednom rukom avokado pridržavajte sa
gornje strane, a drugom rukom ga prerežite napola. Bit će vam
mnogo lakše ako krenete s uže strane.
Avokado u samoj sredini ima košticu koju možete izvaditi žlicom.
Zatim zarežite jedan dio kore i ogulite plod. Najvjerojatnije vam
za to guljenje neće trebati nož. Nakon što ste u potpunosti
ogulili avokado, narežite ga na kriške kakve veličine želite.