S vremena na vrijeme bitno je našim okusnim pupoljcima otkriti nešto sasvim novo i nepoznato...
Od luka zaziru mnogi pa tako često propuštaju njegovo veličanstvo
– karamelizirani luk.Savršeno ide u mnoštvo kombinacija
pa ga mžete tako servirati uz bruskete, tost, u umacima za
tjesteninu i meso.
Mi ćemo se baviti posljednjom opcijom, a predstavljamo vam
svinjeće medaljone s karameliziranim lukom.
Sastojci:
ulje
svinjetina (količina po želji)
sol
papar
luk
voda
šećer
balzamični ocat
Svinjeće medaljone namažite s malo ulja, solju i paprom. Uljke
zagrijte na tavi, a možete koristiti i maslinovo za posebniji
okus. Popecite medaljone od smećkaste boje, a za to vrijeme luk
pirjajte na malo ulja dok ne omekša. Kada lagno potamni
dodajte šećer i balzamični ocat te pirjajte na vrlo
laganoj vatri desetak minuta.
Dodajte luk u tavu s mesom i malo vode te pustite da se zajedno
krčkaju neko vrijeme odnosno dok voda ne ispari.