Županija donacijom uljepšala blagdane djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Varaždinska županija je povodom božićno-novogodišnjih blagdana osigurala božićne poklone za najmlađe u potrebi koji su korisnici socijalne samoposluge ‘Kruh svetog Antuna’, a poklone je danas, 21. prosinca, volonterima socijalne samoposluge uručio zamjenik župana Alen Kišić.

Nastavak je to dobre suradnje između Varaždinske županije i socijalne samoposluge.

Podsjetimo, Socijalna samoposluga ‘Kruh sv. Antuna’ osnovana je 17. prosinca 2013. godine od strane Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži FRAMA s ciljem pomaganja najugroženijim pojedincima i obiteljima na području grada i okolice.

– U dvije godine, očekivali smo da ćemo moći pomoći oko 150 obitelji. Trenutno na našem popisu imamo tisuću korisnika. Nešto su samačke obitelji, ali najviše su obitelji s tri do četiri člana, iako imamo obitelji sa više djece. Mi nekako računamo oko 3.500 do 4.000 ljudi da pomažemo ili podupiremo koliko je u našim mogućnostima. Unatrag dvije godine podijelili smo paketa u vrijednosti otprilike milijun kuna, a ove godine podijelili smo više od osam tisuća paketa. Bez volontera, koji su temelj ove udruge, ne bismo bili toliko uspješni – rekla je Marijana Koledinjak, volonterka u socijalnoj samoposluzi.

Kako bi socijalna samoposluga mogla funkcionirati, potrebni su volonteri, kojih ne manjka.

– Na našem popisu imamo preko 300 volontera svih generacija. To su srednjoškolci, nezaposleni, ima i studenata, ali i umirovljenika, a do našeg drugog rođendana izračunali smo da je odrađeno ukupno 10 tisuća volonterskih sati – nadodala je.

Svi koji su u mogućnosti donirati hranu, slobodno se mogu uključiti, a više informacija dobit će u trgovačkim centrima, gdje volonteri dijele letke s informacijama o doniranju.

Ovu akciju podržao je i zamjenik župana Alen Kišić, koji je i donio pakete s namirnicama.

– To je jedna tradicija koju nastavljamo. Danas su dva povoda, jedan je drugi rođendan socijalne samoposluge s kojom stvarno imamo dobru suradnju, a drugi povod su božićni blagdani. Ovog puta, naša donacija je usmjerena za djecu do sedme godine života, da im uljepšamo blagdane. Ono što mi radimo je jedan kontinuitet suradnje financiranjem s 30 tisuća kuna godišnje mjesečnim dotacijama po 2.500 kuna i to je zapravo bila sugrestija socijalne samoposluge da na taj način možemo njima osigurati stabilnost kod nabave namirnica jer u ovo vrijeme nije problem napuniti police, ali kroz godinu zna biti teže napuniti police, pa se onda koristi taj kontinuitet dotacija koji mi imamo. Zahvalio bih samo volonterima koji puno pomažu našim građanima u potrebi i naravno da mi kao odgovorna uprava moramo to pomoći, isto kao što to radimo s Caritasom Varaždinske biskupije – zaključio je Alen Kišić.

Paketi koji su danas donirani socijalnoj samoposluzi, sadrže tople deke i slatkiše kako bi se djeci zasladili ovi božićni dani, a njihova ukupna vrijednost je otprilike pet tisuća kuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije