Kulinarska Olimpijada okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti.
Hrvatska kulinarska reprezentacija od 14.
do 19. veljače boravila je
u Stuttgartu gdje se predstavila
na Kulinarskoj Olimpijadi – prestižnom
kulinarskom natjecanju.
Nakon što je Dinko Tomašić osvojio
srebro, a Lovro
Stančin broncu, Hrvatski kuharski savez jučer
je na svojoj Facebook stranici ponovno objavio odlične
vijesti.
– Iza nas je i proglašenje najprestižnijih kategorija ‘Restoran
nacija’ i ‘Chefs table’ u kojima sudjeluju Nacionalni timovi.
Naša repka okitila se broncom i diplomom! – stoji u objavi.
Evo tko sve čini dio Hrvatskog nacionalnog seniorskog tima:
IZBORNIK REPREZENTACIJE: Marinko Jurešić, Plava
laguna d.d.
ČLANOVI TIMA
ZLATKO NOVAK, kapetan – Restoran Bedem, Varaždin
NIKOLINA LONČAR – Hotel Zlatan, Koprivnica
ANA-MARIA STANKOVIĆ – Restoran Lu, Vinkovci
MARKO MARTINAC – Hotel Adriana Borik, Falkensteiner, Zadar
MARIN SAMBOLEK – Hotel Turist, Varaždin
SANJA GRAHEK BURŠIĆ (slastičar) – Hotel Rubin, Valamar Riviera
d.d.,
Pomoćnici:
MARELA HUDOLETNJAK (slastičar) – Hotel The Westin Zagreb
MARIJA BOŠNJAK – Srednja strukovna škola Vinkovci
KLAUDIO MRKIĆ – Restoran Il Padrino, Zadar
KARLO ŠTORGA – Gospodarska škola Varaždin
Kulinarska Olimpijada je najstarije i najveće međunarodno
kulinarsko natjecanje na svijetu. Održava se već preko 100 godina
te okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata
željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih
sposobnosti.