Ivanečkoj osnovnoj školi nagrada ‘Otisak srca’ za volonterski rad njenih učenika

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva dodijelila je volonterskom klubu Iksići OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec godišnju volontersku nagradu ‘Otisak srca’ za volontersku inicijativu ‘Prostor za prijatelja’.

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca nagrađena je za volontersku inicijativu ‘Prostor za prijatelja‘. Cilj inicijative je uređivanje i opremanje prostora u školi koji bi koristili učenici s posebnim potrebama. Osmislili su ju učenici V. d, redom volonteri Školskog volonterskog kluba Iksići, osnovanog početkom školske godine 2015./2016. i registriranog u Volonterskom uredu Međimurja.

Nakon što su volonteri V. d razreda uočili problem nedostatka adekvatnog prostora za učenike s posebnim potrebama, pokrenuta je inicijativa s kojom je povodom Dječjeg tjedna upoznat i gradonačelnik Milorad Batinić povodom primanja u Gradskoj vijećnici.

Tom je prigodom u ime Grada izrazio potporu volonterskoj inicijativi ‘Prostor za prijatelja’. U volontersku inicijativu uključen je potom velik broj učenika volontera, djelatnika škole, kao i roditelja volontera.

Nagradu ‘Otisak srca‘ primili su učenici Luka Grđan, Simon Kušter, Petar Poljak i Luka Brodar u pratnji koordinatora projekta, razrednice Suzane Jagić, učiteljice Melite Brodar i ravnatelja Damira Jagića te roditeljicom Natalijom Grđan.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na svečanosti u Muzeju Mimara u Zagrebu, 14. prosinca, dodijelila je 13 godišnjih volonterskih nagrada ‘Otisak srca’ osnovnim i srednjim školama. Nagrađeno je devet volonterskih inicijativa iz osnovnih škola te četiri inovativna modela volontiranja u srednjim školama.

Nagrade su uručile predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade Vesna Vašiček, upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić te voditeljica Razvojnog ureda Marija Boltek.

Svaka nagrada uključuje 10.000 kuna za provođenje volonterske inicijative ili modela volontiranja te plaketu ‘Otisak srca’. Cilj dodjele nagrade je potaknuti učenike na dobrovoljni volonterski angažman u lokalnoj zajednici kako bi znali prepoznati i riješiti probleme u sredini u kojoj žive.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije