Uz nekoliko jednostavnih savjeta spriječit ćete da banane poprime smeđu boju kore i da počnu truliti.
Prezrele banane možete koristiti na razne načine, ali mnogi ih
izbjegavaju jesti sirove kada gotovo cijela kora postane smeđa.
Ako ste i vi među njima, možete se koristiti ovim trikovima kako
bi vam banane ostale što duže svježe.
Kako prenosi
MSN, banane ispuštaju plin etilen koji ubrzava proces
truljenja. Zamotavanje u plastičnu foliju usporit će proces. Osim
toga, možete kupiti vješalicu za banane i objesiti ih. To će
spriječiti da se zgnječe, a uz to ‘kruženje’ kisika oko banana
spriječit će ispuštanje plina etilena.
Ako želite da dulje traju trebali biste držati banane dalje od
drugog voća kao što su jabuke, avokado, kruške i rajčica. Kada je
svo voće zajedno na hrpi, jednostavno brže truli. Kada počnu
truliti, njihovu svježinu možete održati tako da ih pospremite u
hladnjak. Zahvaljujući niskoj temperaturi, iznutra neće ni
najmanje istruliti. Još jedan trik koji odlično djeluje je
špricanje banana sokom od agruma – kiselina iz limuna, limete ili
naranče usporit će truljenje.