Tuna, rajčica i bosiljak – ovako zvuči savršeni ljetni recept.
Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u
kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da im ni apetit nije
prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake – jela
koja su brzo gotova.
Portal
Martha Stewart donosi recept za umak koji
možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se!
Sastojci koji su vam potrebni:
Pola kile narezanih rajčica srednje veličine
Pola šalice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
2 konzerve tune u ulju
1/4 šalice parmezana
1/4 šalice svježeg bosiljka
1 žličica vinskog octa
sol
tjestenina po izboru, preporučuju se špageti
Priprema: U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje,
češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da
malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4
šalice vode u kojoj se kuhala za poslije. Tjesteninu dodajte u
zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo
maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj
se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu
teksturu. Pospite s još malo parmezana.