Promjenom samo jednog proizvoda kod pripreme kajgane dobit ćete ukusnije i kremastije jelo.
Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude
nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih
doručaka, pogotovo kada se naprave u kajganu, prenosi
mirror.co.uk. No većina ljudi radi jednu grešku kod
spravljanja kajgane – dodaje mlijeko.
Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzzfeeda, 60 posto
ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postignu
‘kremastu teksturu’, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko
mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenim i gumenim.
Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu.
Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje
maslac. Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije
zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili
slaboj vatri, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što
rezultira kremastom i ukusnom kajganom, spravljenom
u svega nekoliko minuta.