njam

Oblatne su nezaobilazni kolač u blagdansko vrijeme, a uživat ćete u ovom receptu iz bakine bilježnice

Kako da blagdani prođu bez ovog omiljenog kolača?

Osim mađarica, breskvica, vanili kiflica, na blagdanskom stolu
nezaobilazne su i oblatne. Za ovaj omiljeni kolač ne treba vam
puno sastojaka, a priprema je jednostavna. Slijedite ovaj recept
i zasladite sebe i ukućane.

Sastojci:

Paket oblatni
2 litre mlijeka
70 dag šećera
3 reda čokolade za kuhanje
10 dag margarina

Priprema:

Mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri najmanje sat vremena,
dok se ne pojave mjehurići. Dodajte 3 reda čokolade za kuhanje,
margarin i lagano miješajte dok ne postignete kremastu teksturu.

Ostavite kremu da se dobro ohladi. Mažite oblatne rashlađenom
kremom i na kraju stisnite kako se gornja kora ne bi odvojila dok
se sjedine. Izrežite na kocke ili rombove.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije