za izniman trud

MEDALJA! Damir Crleni primio nagradu Svjetske udruge kuhara

Predsjednička medalja dodjeljuje se članovima WORLDCHEFS-a koji su prepoznati u ulaganju iznimnog truda...

Svjetski kuharski kongres na kojem sudjeluju
članovi kuharskih saveza iz čak 110 zemalja nije održan kako je
prvobitno planirano u St. Petersburgu, već putem zoom
konferencije iz svima nam poznatih razloga.

U sklopu konferencije, objavljeno je da je Damir
Crleni
nagrađen predsjedničkom medaljom, a ona je prije
nekoliko dana stigla i do Hrvatske.

Predsjednička medalja dodjeljuje se članovima WORLDCHEFS-a koji
su prepoznati u ulaganju iznimnog truda u brojnim inicijativama
ove Svjetske udruge kuhara i promociji izvrsnosti kuharske struke
diljem svijeta.

Predsjednik Thomas Gugler osobno je zahvalio
Crlenom na predanosti u radu u Hrvatskom kuharskom savezu i
Worldchefsima.

Uspjehe Damira Crlenog teško je nabrojati, a njegovu predanost
još teže je sažeti u jedan tekst, ali od samog osnivanja
Hrvatskog kuharskog saveza 2004. godine pa sve do danas kada vrši
funkciju predsjednika, Crleni je mnogobrojnim odricanjem i
pokretanjem raznih aktivnosti u Savezu već zadužio kuharsku
struku, a kako sam kaže, još nije gotov.

U sklopu svog posla na funkciji šefa kuhinje, a kasnije i kao
direktor ugostiteljstva hotela Turist obučio je mnogobrojne mlade
kuhare koji su kasnije osvajali i državna prvenstva u kuharstvu
te postali šefovi kuhinja mnogih hrvatskih restorana. I sam je
bio hrvatski prvak u kuharstvu na njegovom prvom izdanju 2004.
godine.

Jedan je od osnivača Hrvatskog kuharskog saveza, Hrvatske
kulinarske akademije i Hrvatske kulinarske reprezentacije.
Osnovao je i predsjedavao Udrugom kuhara Varaždinske županije te
napisao nekoliko autorskih kuharica.

Kao vođa Nacionalnog tima sudjelovao je na mnogobrojnim hrvatskim
kulinarskim predstavljanjima još od samih početaka 2006 godine i
prvog nastupa na Kremlin kupu u Rusiji, pa preko višestrukih
nastupa na Kulinarskoj Olimpijadi, Svjetskom kulinarskom kupu, a
sudjelovao je i kao član ocjenjivačkog suda na najprestižnijem
kuharskom natjecanju od svih, Bocuse d’Or-u.

Sudjelovao je u promociji Hrvatske u sklopu Hrvatskih večeri koje
je organizirala Hrvatska turistička zajednica. Organizirao je
brojna kuharska natjecanja u Hrvatskoj i nekoliko kuharskih
kongresa. Radio je i kao stručni učitelj kuharstva u Gospodarskoj
školi Varaždin i Srednjoj školi Vinica te održavao kulinarske
radionice i predavanja u sklopu Hrvatske kulinarske akademije i
radionica Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatsk. 

Napisao je mnogobrojne gastro članke, a jedan je od
najzaslužnijih što je najveća sarma na svijetu izrađena rukama
članova varaždinske Udruge kuhara, uvrštena i u Guinnessovu
knjigu rekorda. U suradnji s Varaždinskom županijom, sudjelovao
je u dobivanju europske zaštićene oznake izvornosti i
zemljopisnog podrijetla Varaždinski klipič. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije