Opustite se i zasladite nakon napornog radnog tjedna...
Na kraju radnog tjedna možete pustiti glazbu i ‘baciti se’ na
pečenje poslastica – i na kraju se zasladiti. Sve sastojke vrlo
vjerojatno već imate kod kuće, a priprema je jako jednostavna –
keksi će uspijeti čak i ako niste najbolji u kuhinji.
Sastojci:
200 g maslaca od kikirikija
175 g šećera
1 jaje
Komadići čokolade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup papirom za
pečenje.
Pomiješajte maslac od kikirikija i šećer u zdjeli dok ne dobijete
glatku smjesu.
Dodajte jaje i komadiće čokolade pa zamijesite tijesto. Napravite
male kuglice i posložite ih na papir, a zatim ih lagano
pritisnite vilicom. Pecite 10-12 minuta dok ne poprime zlatnu
boju po rubovima, savjetuje Metro.