uskrs

Punjena jaja sastavni su dio uskrsnog jelovnika – predlažemo vam čak dvije verzije nadjeva koji su za prste polizat!

Nema ljepšeg i primamljivijeg ukrasa na stolu od punjenih jaja - svi ih vole i vjerojatno će planuti u minuti. Autorica ovih slasnih nadjeva je Mateja Zvirotić Andrijanić, a u jednom od njih lako ćete prepoznati Matejine slavonske korijene.

Za ovaj recept nabavite jaja nekoliko dana prije jer ćete lakše
manipulirati s njima i lakše i urednije ćete ih
oguliti od onih jako svježih, savjetuje Mateja
Zvirotić Andrijanić,
autorica Food & Mood bloga.

Punjena uskrsna jaja na 2 načina

1. verzija

Sastojci:

5 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

2 žlice krem sira

1 žličica jabučnog octa

1 žličica senfa

sol, šareni papar

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite
po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite
ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte
majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte
da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe
mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.

2. verzija

Sastojci:

5 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

2 žlice ljutog ajvara

sol, papar

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po
dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u
manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte
majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se
ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim
čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije