PREPRŽITE JE NA TAVI

Uz ovaj će vam lagani trik zobena kaša biti puno boljeg okusa

Za bolji okus kaše, prije pripreme sirovu zob prepržite da dobije bogati karamelizirani okus kojem ni ne treba dodavati puno sastojaka

Zobena je kaša mnogima omiljeni zdravi doručak, a
svoju popularnost duguje jednostavnoj pripremi, koliko i
nutritivnoj vrijednosti.

Osim toga, zbog neutralnog okusa žitarice, spektar
namirnica koje se s njom mogu kombinirati je širok – zob se
tako ‘slaže’ uz egzotično voće ali i uz
pržena jaja za jutarnji proteinski ‘boom’.

No, što kad doma nemate baš ništa što biste servirali uz kašu od
zobi?

Portal Real
Simple
 savjetuje da sirovu zob jednostavno
prepržite na tavi; da dobije bogati karamelizirani okus
i više nema potrebe da joj se dodaju razni sastojci. 

Postupak je jednostavan. Zagrijte tavu (koja se ne lijepi, od
nehrđajućeg čelika) na srednje jakoj vatri, ubacite sirovu zob
i nekoliko minuta pržite. Stalno miješajte kako ne bi
izgorjela i pripazite na boju – kad zob postane smećkasta i
počne puštati aromatičan miris sličan maslacu, gotova je.

Nakon toga je možete dalje pripremati kao inače, a možete
i samo dodati mlijeko – a razliku ćete sigurno
osjetiti.

A ako još uvijek nemate ideje što dodati kaši od
zobi, isprobajte ovaj ukusni recept:

Zobena kaša s jagodama i prženim bademima:

Sastojci:

½ šalice zobi
½ šalica punomasnog mlijeka
1 žličica meda, plus još za posluživanje
¼ žličica ekstrakta vanilije
¼ žličica  soli
1 šalica jagoda narezanih na četvrtine
2 žlice preprženih badema

Priprema:

Pomiješajte zob, mlijeko, med, vaniliju i sol u posudi dok se
smjesa ne sjedini. Pokrijte i ostavite u hladnjaku preko
noći, najviše do dva dana.
Izvadite iz hladnjaka i promiješajte. Na vrh stavite jagode i
prepržene bademe, a po želji prelijte s još malo meda.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije