FOTO Na humanitarnom turniru kartala se bela za one kojima je pomoć potrebna

>> FOTO Na humanitarnom turniru kartala se bela za one kojima je pomoć potrebna

Dvadesetak kartaških parova ‘nabrijanih’ na pobjedu, okupilo se jučer, 11. prosinca, u restoranu River Pub, na sedmom po redu humanitarnom Turniru u beli u organizaciji Radija Sjeverozapad.

Kao što je ranije navedeno, osim kartanja, ugodne atmosfere i zabave, cilj je bio plemenit – sakupiti novac za varaždinsku Udrugu savjetovališta ‘Uz tebe sam’.

– Uistinu mi je čast i zadovoljstvo što smo se okupili večeras ovdje kako bismo donacijama pomogli radu Udruge, osnovane s ciljem pružanja socijalne, psihološke i pedagoške pomoći osobama s teškoćama u razvoju. Osim toga, provodimo savjetovanje u učenju i razvijanju samopouzdanja, pružamo savjete i psihoterapiju – istaknula je Marina Kereša, predsjednica Udruge.

U proteklih sedam godina Radio Sjeverozapad je, uz pomoć brojnih osoba iz političkog, kulturnog i društvenog života, predstavnika obrazovnih i zdravstvenih ustanova te medija iz Varaždinske i Međimurske županije, koji su sudjelovali na Turniru u beli, pomogao najugroženijim obiteljima i djeci slabijeg imovinskog stanja s varaždinskog područja, Dječjoj kirurgiji i Pedijatriji Opće bolnice Varaždin, Udruzi udomitelja za djecu Varaždinske županije “ZIPKA”, Zajednici Cenacolo Varaždin te Socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Antuna” Varaždin.

Želja organizatora je i ove godine bila, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, usrećiti one kojima je pomoć najpotrebnija.

Na samom početku druženja plesači Sportsko-plesnog kluba Varaždin plesnim su ritmovima opustili kartaše i kartašice koji su se okupili.

Nakon prozivke parova, upoznavanja s protivnicima i pravilima, igra je započela.

Našu redakciju predstavljao je muški dio – Zvonko Lončar i Alan Novak.

– Spremni smo, nadamo se pobjedi! – odlučno su izjavili.

Kako je vrijeme prolazilo, saznalo se tko ulazi u idući krug, a sve se prijavljivalo zapisničkom stolu gdje se vodila evidencija.

Naši su dečki izgubili nakon prve runde i pomalo razočarani željeli otići kući, ali se dogodio preokret.

Naime, izvučeno je nekoliko parova koji se vraćaju u igru, a među njima su bili Zvonko i Alan.

– To, ipak imamo novu priliku.

Sretan je bio i par Morandini – Švoger, koji je svake godine do sad ispao u prvom krugu.

– Ovo nije moguće, pa uvijek ispadnem na početku. Sva sreća pa imamo drugu šansu – istaknuo je Miran Bojanić Morandini, ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin.

Kartanje se nastavilo, finale se približavalo, a uz ugodnu kartašku atmosferu, zainteresirani su mogli zaigrati tombolu s vrijednim nagradama.

Ekipa Varazdinskog.hr na kraju je imala sreće u kartama i dogurala do polufinala.

– Odlični smo, gušt nam je što smo pobijedili ekipu policajaca i k tome Međimuraca – rekli dečki s osmijehom, koji su u polufinalu bili zaustavljeni od opasnog protivnika, Zlatka Šafara i Martina Brežnjaka, para koji je na kraju pobijedio i kući odnio Porina.

– Ovo nam je treći turnir, a drago nam je da smo pobijedili, naročito jer je turnir humanitaran, za one kojima je to jako potrebno – rekao je Martin Brežnjak nakon pobjede.

Uhodani su kartaški duo, s obzirom da, kako kažu, često kartaju zajedno i idu na turnire.

– Često igramo, ponekad nas karta ide, ponekad ne. Pohvalio bih ovaj turnir jer osim igre, sretnemo tu ljude s kojima se rijetko družimo, tako da je super.

Iako je samo jedan par odnio titulu najboljeg, druženje, nova poznanstva i vesela atmosfera te iznos od 4400 kuna, koji je sakupljen, izmamit će osmijeh te pomoći radu Udruge savjetovališta ‘Uz tebe sam’, što je bio i glavni cilj.

Djelić atmosfere možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije