Akcija ‘Cvijet za ljepši grad’: Dragutin Glavica ima najljepše uređen balkon

U ambijentu pavlinskog samostana u Lepoglavi, održana je završna priredba akcije Turističke zajednice grada Lepoglave – ‘Cvijet za ljepši grad’.

Naime, otvorena je istoimena izložba fotografija najljepše uređenih kuća, okućnica i balkona te dječjih likovnih i literarnih radova nastalih na temu ‘Cvijet i čipka’.

– Ovogodišnja izložba postavljena u okviru akcije ‘Cvijet za ljepši grad’ najveća je dosad. Od travnja, kad je krenulo fotografiranje pa sve do rujna kada je završilo, nastalo je 220 fotografija kuća, okućnica i balkona te drvenih kućica koje su se ove godine natjecale u kategoriji ‘Skriveni cvijet’. Zaista je teško bilo odabrati one koje će biti izložene te nagrađene – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Cilj akcije potaknuti je ljude na uređenje svojih kuća i okućnica, a u konačnici cijelog prostora grada Lepoglave.

– Iz godine u godinu sve više građana sudjeluje u akciji pridonoseći samim time ljepoti grada. Grad Lepoglava izdvaja znatna sredstva za uređenje gradskih vizura, no bez ovakvog sudjelovanja građana to ne bi bilo dovoljno – pohvalio je na angažmanu građane predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček koji je, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačem i direktoricom Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubicom Dubovečak, nagrađenima uručio priznanja i zahvalnice.

Za najljepše uređenu kuću i okućnicu priznanje je primila Marija Šoštarić. U istoj kategoriji priznanja su dodijeljena i Štefici Črepinko te Nevenki Cujzek.

Dragutin Glavica ima najljepše uređen balkon.

Priznanja za uređenost balkona dobile su Milica Jurenec i Gordana Kolenić.

U kategoriji ‘Skriveni cvijet’, najljepše uređenom drvenom kućicom proglašena je ona Božice Županić. U toj su kategoriji priznanja dodijeljena i Zvijezdani Galinec, Dragutinu Golubu, Tomi Fištreku i Nevenki Biškup.

Među pristiglim literarnim radovima nagrađeni su radovi Mirele Vresk iz Osnovne škole Ivana Rangera Kamenica, Katarine Gal iz Osnovne škole Ante Starčevića Lepoglava i Gabrijele Franc iz Osnovne škole Izidora Poljaka Višnjica.

Priznanja su primile i njihove mentorice Jadranka Kučar i Dragica Bajsić.

Priznanja za najbolje literarne radove primile su Tihana Belčić iz Osnovne škole Ante Starčevića Lepoglava i njezina mentorica Ivana Vrček, Klaudija Dukarić iz Osnovne škole Izidora Poljak Višnjica i njena mentorica Martina Vusić te Lukrecija Štefičar iz Osnovne škole Ivana Rangera Kamenica i njena mentorica Petra Špac.

Dodijeljene su i zahvalnica za sudjelovanje i to Dječjem vrtiću Lepoglava i Dječjem vrtiću Runolist te Ženskom pjevačkom zboru Collegium Artisticum, koji je nastupio tijekom otvaranja izložbe ‘Cvijet za ljepši grad’, koja će se u pavlinskom samostanu moći razgledati do daljnjega.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije