Dvoje Španjolaca skupljaju profesionalno iskustvo u Varaždinskoj županiji

Dvoje mladih Španjolaca – Aida Oliver, iz španjolske regije Catalunya, i Francisco Javier Baeza, iz španjolske regije Murcia, koji trenutno borave u Varaždinskoj županiji preko Eurodyssée programa, u subotu, 5. prosinca, posjetili su dvorac Trakošćan. Kako je jedan od ciljeva Programa upravo upoznavanje kulturoloških i povijesnih znamenitosti regije i države u kojoj borave, Trakošćan je bio izvrstan primjer na kojem su mogli čuti mnogo zanimljivih informacija iz povijesti naše županije i uvjeriti se u ljepotu prirodnog krajolika Hrvatskog Zagorja.

Mladi ‘Eurodisejci‘ su tako posjetili i područje Kamenog vrha (Gaveznice) u Lepoglavi koja predstavlja fosilni vulkan koji je nastao prije približno 22 milijuna godina. Osim toga, posjetili su i Lepoglavu, koja je zahvaljujući Pavlinima bila ‘kolijevka’ edukacije, gdje su saznali informacije o povijesti i tradiciji očuvanja Lepoglavske čipke, te o Turističko-kulturno informativnom centru, koji je jedan od prvih objekata na našem području financiran iz EU fondova.

Inače, Eurodyssée je međuregionalni program razmjene mladih u dobi od 18 do 30 godina (u nekim regijama i do 33 godine) koji u razdoblju od tri do sedam mjeseci borave u nekoj od regija Programa kako bi stekli (prvo) profesionalno iskustvo, učili jezik te upoznali regije i države u kojima borave. U Varaždinskoj županiji Eurodyssée program provodi se već devetu godinu, a do sada je u njemu sudjelovalo ukupno 63 kandidata.

Eurodyssée obitelj čini 38 regija članica, a provodi se pod pokroviteljstvom Skupštine europskih regija.

Mladi s područja Varaždinske županije moći će se prijaviti na Javni poziv koji će biti objavljen na službenim stranicama Varaždinske županije.

Ovo je ujedno prilika za sve zainteresirane poslodavce da se jave na iskaz interesa za prijem mladih iz europskih regija sljedeće godine.

Sve informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije, na e-mail: lkrizan@vzz.hr, ili na broj telefona 042/390-576.

Sve informacije o Eurodyssée programu nalaze se na službenoj stranici: www.eurodyssee.eu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije