Habijan poziva Kišića na javno sučeljavanje: ‘Nema mjesta jeftinom populizmu’

Damir Habijan sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare kao reakciju na konferenciju koju je ujutro održao kandidat HNS-a, SDP-a, HSS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista Alen Kišić, koji je tada, uz članove koalicije, predao potpise građana za otvaranje ambulante u Gornjem Kućanu.

– Zbog svega što se zadnjih dana događa od strane gospodina Kišića, odnosno zbog obećanja koja ovih dana daje, javno ga pozivam na sučeljavanje da predstavimo svoje programe, točku po točku, od gospodarstva, preko socijale, zdravstva, pa do sporta i kulture. Napredak i stabilnost Varaždina svima nam je u prvom planu te za jeftini populizam nema mjesta, a ni vremena. Zato želim da govorimo argumentirano, realno i činjenično točno o svojim programima i svojoj viziji Varaždina, a ne da se daju lažna obećanja isključivo u predizbornu svrhu – izjavio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare kandidat za gradonačelnika i predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan.

Naime, to je već drugi puta da Kišić pokreće temu o otvaranju ambulante.

– Kišić je u funkciji zamjenika Varaždinske županije prošle godine, 07. listopada, održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio otvaranje ambulante do kraja 2016. godine. Danas, osam mjeseci nakon toga, opet imamo istu predstavu gdje sada on, kao kandidat za gradonačelnika, ponovo najavljuje otvaranje ambulante, ovaj puta do kraja 2017. godine – ističe Habijan nazivajući ovakva obećanja jeftinim predizbornim trikom.

– Vidimo da rezultat koji se tada najavio nije ostvaren, a kamoli rezultat kada su najavili otvaranje ambulante – dodao je Denis Čupić, Habijanov zamjenika za gradonačelnika Grada Varaždina.

Uz navedeno, Čupić je podsjetio i na dio Kišićeva obećanja od prije devet mjeseci da će prikupiti 1.452 potpisa za otvaranje ambulante, a do danas ih je predano tek 500-tinjak te pozvao građane da dobro procjene koji kandidati daju realne programe, realne mjere i obećanja.

– Bojim se da se jako puno drugih kandidata može svesti u samo jednu rečenicu – mladići koji samo jako puno obećavaju – završio je Denis Čupić svoje izlaganje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije