Varaždinske Toplice: Dječji vrtić Tratinčica ima najljepši vrt u Hrvatskoj

U petak, 20. studenoga u studiju Bajsić, na Hrvatskoj televiziji, održana je svečana dodjela nagrada i priznanja za natječaj ‘Najljepši školski vrt Republike Hrvatske’, a vrt dječjeg vrtića Tratinčica iz Varaždinskih Toplica proglašen je najljepšim u kategoriji vrtića.

Zeleni pojas dječjeg vrtića Tratinčica, svojim osnutkom, u proljeće 2012. godine, postao je zaštitnim znakom vrtića. Svake je godine nadograđivan nečim novim.

Vrijedne ruke najmlađih polaznika pod budnim okom vrtićkog osoblja obogaćivao je svaki kutak velike zelene površine koja je danas podijeljena na nekoliko terasa.

Na natječaj kojeg provodi HRT, početkom četvrte sezone povrtnjaka ove je godine po prvi puta, tijekom svibnja, prijavljen vrt spomenutog vrtića.

Osim samog povrtnjaka, u ocjenjivanje je ušao i pojas lavande, hotel za kukce, voćnjak sa starim sortama voćaka, mjesto za kompostiranje, kamenjar na starim stepenicama i sunčani sat na dvorištu, a po riječima stručne komisije, najviše ih je oduševio ovogodišnji cvjetni labirint.

Od svibnja do kraja natječaja, ekipa HRT-a dva puta je posjetila vrtić te je pregledala sve navedene elemente.

Tratinčica je proglašena pobjednikom u konkurenciji od prijavljenih 130 škola i vrtića s područja čitave Republike Hrvatske, u kategoriji vrtića.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije