U sklopu projekta o zdravoj prehrani djeci podijeljene tri tone mandarina

Zdrave navike stječu se od najranije dobi, stoga su danas, 6. studenoga, podijeljene mandarine mališanima u Dječjem vrtiću Varaždin u Graberju. Akcija je to u sklopu projekta Grada Varaždina, kojom se želi djecu educirati o zdravoj prehrani.

– S dijeljenjem mandarina počeli smo prošle godine, a sve je više uključenih na razini države. Ujedno pomažemo domaćim poljoprivrednicima, s obzirom da su mandarine kupljene od hrvatskih proizvođača. Krenuli smo s mandarinama jer su u ovo doba godine svježe voće, a ono što propagiramo jest navikavanje djece na zdravu prehranu. Ove su godine kupljene tri tone mandarina, koje će biti podijeljene svoj djeci Varaždina, učenicima svih osnovnih škola, djeci u gradskim i privatnim vrtićima, čime je obuhvaćeno preko 5200 djece. Veselje na dječjim licima govori nam kako je ova akcija pun pogodak – istaknuo je gradonačelnik Habuš te dodao kako je Grad Varaždin utrošio 12 tisuća kuna iz gradskog proračuna.

– Ova akcija vezana je uz hvalevrijedan projekt promocije zdrave prehrane, a voće je u pravilnoj prehrani izuzetno važno. Dolazi hladnije vrijeme kada će boravak djece na otvorenome biti sve manji tako da je unos vitamina i mliječnih proizvoda izuzetno važan – Alema Ježić iz Zavoda za javno zdravstvo.

– Mandarine su baš ukusne i slatke, jako fine, jedem ih i doma jer je to zdravo – bili su dječji komentari, a veselje i oduševljenje na licima dokaz je uspješnosti akcije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije