Započela gradnja nogostupa u Žarovnici, projekt vrijedan skoro dva milijuna kuna

Gotovo dva milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje 800 metara nogostupa te oborinske i cestovne odvodnje u naselju Žarovnica, na potezu od naselja Mački do ulaza u Sutinsku, započeo je ovih dana gradnjom dvaju odvojka za odvodnju oborinskih voda prema potoku Žarovnica.

Riječ je o još jednom zajedničkom projektu Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave čija će glavnina radova – gradnja odvodnje i nogostupa uz županijsku prometnicu koja prolazi naseljem Žarovnica, biti realizirana iduće godine.

– Ove ćemo godine pokušati završiti dva odvojka odvodnje s navedene ceste prema potoku Žarovnica. Na taj način, u vrijeme kada nema usjeva na poljoprivrednim površinama kojima odvojci prolaze, rješavamo oborinsku odvodnju. Nakon toga nastavit ćemo s radovima uz županijsku cestu – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić ističući da je cilj projekta povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a naročito djece koja navedenom cestom odlaze u školu.

Ujedno ovim će se projektom započeti rješavanje problema nepostojanje kanalizacijskog sustava u naselju Žarovnica.

– Zadovoljni smo početkom radova jer do sad nismo imali investiciju te vrste u našem mjestu. Do sad nismo imali nogostup – znači sigurniji pristup djeci autobusnom stajalištu. Isto tako kanalizacije uopće nemamo, a odvodnju oborinskih voda u samo jednom manjem djelu tako da ovim povećavamo komunalni standard u punoj mjeri – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Žarovnica Stjepan Vresk.

Izgradnja nogostupa na području grada Lepoglave kojima će biti povezana sva gradska naselja planira se i u Donjoj Višnjici.

– Raspisan je javni natječaj od strane Županijske uprave za ceste, a za što Grad Lepoglava već ima gotove projekte, za izgradnju nogostupa i cestovne odvodnje na području Donje Višnjice – od Sutinske do raskrižja prema Zlogonju i dalje prema samom Zlogonju. Dobra je to suradnja Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave. Grad Lepoglava je napravio pripreme oko rješavanja imovinsko – pravnih odnosa te aktivno sufinancira svojih 25 posto udjela. Rješava i svoje obaveze vezane za sanitarnu odvodnju – istaknuo je gradonačelnik Škvarić uz napomenu da se zahvaljujući ovakvim pomno planiranim programima kontinuirano povećava komunalni standard na području grada Lepoglave.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije