Vlasnici su sretni jer mjere ipak nisu toliko restriktivne koliko se prvotno najavljivalo.
Usprkos povećanju broja zaraženih, kafići i restorani od
ponedjeljka počinju s radom, kao što je i planirano, piše
RTL.
Vlasnici su sretni jer mjere ipak nisu toliko restriktivne koliko
se prvotno najavljivalo. A građani jedna čekaju popiti kavu –
kažu kako im neće smetati konobari s maskom ili miris
dezinficijensa. Bez jedne divne crne kave u kafiću, Hrvati su
više od 50 dana.
Metar i pol razmaka
– Prvo što ću napraviti je otići na kavu u kafiću s prijateljima
– komentirao je Ildar iz Zagreba.
Peru se terase, razmiču stolovi, dezinficira, novim manje
restriktivnim, sve prema preporukama, a vlasnici su zadovoljni.
– Po onim mjerama nije bilo smisla otvoriti, tako da smo se
nadali i to smo dobili i po novim mjerama ćemo i otvoriti – rekao
je voditelj ugostiteljskog objekta Tadija Mirić.
Iako se prvotno nagađalo da će biti obvezan razmak dva metra
između stolova, u službenim preporukama stoji metar i pol.
Nema ograničenja broja gostiju za stolom, dozvoljen je rad i
unutrašnjim zatvorenim prostorima, radno vrijeme neće biti do 21
sat kako se prvotno mislilo, već do 23 sata. Svjesni su i
konobari da manje zaštite znači i veću izloženost.
– Malo me strah, ne osjećam se baš ugodno, ali moram raditi –
kazao je Eduardo Delić, zaposlenik
ugostiteljskog objekta.
I u Puli pripreme za otvaranje.
– Ja se osobno ne bojim, vjerujem i gosti koji dolaze će biti ti
koji se ne boje – rekao je Denis Bimbašić,
vlasnik ugostiteljskog objekta.
– Mislim da nije preuranjeno, mislim da se trebamo vratit u
normalu i raditi – smatra konobarica Rasa
Davidović.
Puležani kažu konobari s maskama i rukavicama i miris
dezinficijensa neće pokvariti doživljaj.
– Vjerojatno ću ići popit kavu čisto ono inicijalno da obilježim
taj događaj – kazala je Puljanka Tina.
Ljepota naslanjanja na šank, još će pričekati jer Zavod za
javno zdravstvo piše da se takav način zadržavanja, ne preporuča.