Potres jačine 4,8 Richtera u Sloveniji, osjetio se i u Varaždinskoj županiji

Potres jačine 4,8 stupnja po Richteru zabilježen je danas 7 kilometara od slovenskih Brežica, odnosno 36 kilometara zapadno od Zagreba, a osjetio se i na području Samobora, Zagorja, Zagreba, Varaždina.

Podrhtavanje tla osjetilo se u 8.52 sati, a epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, izvijestio je EMSC.

Potres su osjetili i u NE Krško, ali kako kažu nije bilo nikakvih problema u radu jer je eletrana predviđena da izdrži i potrese od 9 Richtera, pišu 24 sata.

Posljednji potres u okolici Zagreba bio je 15. rujna, 8 kilometara zapadno od Sesveta.

Osim potresa u Sloveniji, tlo se jutros treslo i na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine gdje je zabilježen potres jačine 3 stupnja po Richteru s epicentrom na dubini od dva kilometra. Treslo se 41 kilometar istočno od Splita, odnosno 18 kilometara sjeverno od Donjih Brela, a potres se osjetio u 7.54 sati.

Dva potresa zatresla su jutros i Albaniju. Prvi je bio u 7.20 sati jačine 3,3 Richtera na dubini od 10 kilometara, udaljen 31 kilometar istočno od Tirane. Drugi potres osjetio se u 7.26 sati, a bio je jačine 4,9 stupnja po Richteru. Epicentar tog potresa bio je 34 kilometra istočno od Tirane na dubini od 10 kilometara.

Čitatelji nam se javljaju da su potres jako osjetili i u nekim dijelovima Zagreba – Šalati, Jarunu, Gajnicama, Dubravi, Novom Zagrebu, Gračanima, središtu Zagreba,… Bračni par iz Stubičkih toplica također je osjetio potres, kao i čitatelj iz Prigorja Brdovečkog koji je u trenutku potresa ispijao kavu.

Čitatelj iz Sv. Križa Začretja osjetio je potres kada se zavjesa počela njihati.

– Nije bilo ugodno – dodaje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije