Održana je 17. pokretna vatrogasna vježba na tri lokacije, sudjelovalo 11 ekipa

Vatrogasna zajednica grada Lepoglave organizirala je 25. listopada 17. pokretnu vatrogasnu vježbu. Tradicionalno, vježba se održavala na nekoliko lokacija na području Lepoglave, Kamenice i Višnjice što joj je dalo pokretni karakter.

Ukupno 11 vatrogasnih ekipa – ekipe s područja grada Lepoglave te nekoliko ekipa iz gradova i općina s područja Varaždinske županije te jedna iz Osječko – baranjske županije (DVD Beljevina), imale su zadatak odraditi osam vatrogasnih vježbi – relejnu dobavu vode, vatrogasni poligon, rušenje meta, napuštanje opasnog prostora, spašavanje unesrećene osobe, gašenje požara pjenom, unutarnju navalu i požar otvorenog prostora, i tako pokazati svoju operativnu spremnost.

– Želimo da ovom vježbom steknete dodatno znanje i rutinu – poručio je vatrogascima na samom početku vježbe gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić. Zahvalio se tom prigodom vatrogascima na njihovom trud i vremenu koje ulažu za dobrobit svih građana te predstavio vatrogasnu cisternu koju je zahvaljujuć potpori Vlade stigla u Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglavu.

– Vatrogastvo je veliko odricanje, posebice je ono izraženo kod vas dobrovoljaca. Na nama je da vam pomognemo u realizaciji vaših programa i projekata, a najčešće kod nabavke opreme. Sa zadovoljstvom mogu reći da je ove godine Dobrovoljno vatrogasno društvo, zahvaljujući potpori Vlade Republike Hrvatske, dobilo vatrogasnu cisternu koja će služiti ne samo Lepoglavi već i šire – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Da je riječ o velikoj potpori vatrogastvu ne samo Grada Lepoglave već i Varaždinske županije, potvrdio je vatrogasni zapovjednik vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepan Kovaček koji je također pozdravio sudionike 17. pokretne vatrogasne vježbe ispred domaćina natjecanja – Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, sve je sudionike pozdravio i zamjenik predsjednika Damir Funda.

Svojom je nazočnošću podršku vatrogascima dao i zamjenik gradonačelnika, ujedno i načelnik stožera za zaštitu i spašavanje Hrvoje Kovač.

Najviše uspjeha na vježbi imala je prva ekipa DVD Višnjica koja je obranila prošlogodišnji naslov, druga je bila ekipa DVD-a Lepoglava, a treća ekipa DVD-a Varaždinske Toplice. Slijede druga ekipa DVD-a Višnjice, DVD Kamenica, DVD Kaznionica, DVD Ivanec, DVD Novi Marof, DVD Bednja, DVD Jakopovec i DVD Beljevina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije