Prvi hrvatski privatni dječji vrtić Panda proslavio 25 godina postojanja

Dječji vrtić ‘Vrtić Panda’, započeo je sa radom 15.listopada 1990. U početku pod nazivom Jaslice Panda, sa programom za rad s djecom do treće godine starosti, u iznajmljenom prostoru, kao prve privatne jaslice u Hrvatskoj. Jučer, u petak, 15. listopada, u svom prostoru, u Hercegovačkoj ulici u Varaždinu, proslavili su 25. godinu postojanja prigodnim programom.

– U početku smo bili prve privatne jaslice, a kasnije smo krePnuli u proširenje djelatnosti i odlučili primati djecu do sedme godine starosti. Volimo reći kako smo utkali put i svi smo zajedno učili kako otvoriti predškolsku ustanovu. Naučili smo mnogo u 25 godina, prošli brojne izazove na tom putu i svako dijete, svaki roditelj bili su zasebna priča, a osim bogatog iskustva, stekli smo i povjerenje obitelji i stvorili čvrste odnose s njima, na čemu smo i temeljili svoje poslovanje – rekla nam je Mirjana Rajković, vlasnica vrtića Panda.

U vrtiću je trenutno zaposlen 21 radnik, a imaju i svoju kuhinju u kojoj su i pripremili slavljeničku tortu kojom su obilježili 25. godišnjicu postojanja.

– Organizirali smo proslavu unutar vrtićkog kruga, prisustvovalo je otprilike 150 djece, koji su simbolično pustili u zrak balone s porukama sreće i kako bi htjeli da svako djete doživi svoje djetinjstvo, a kasnije smo im podijelili tortu – ispričala nam je.

Za kraj, istaknula je kako im je vizija prepoznatljivost ustanove kao okruženja u kojem se njeguje važnost stvaranja zadovoljavajućih odnosa za sve dionike vrtića neposrednim kontaktom i poštivanje ljudskih vrijednosti, a time podizanje emocionalne i socijalne kompetencije svih sudionika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije