Grad Lepoglava dodjeljuje priznanja za iznimna dostignuća i doprinos gradu

Priznanja Grada Lepoglave su javne pohvale za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled grada, a poglavito za uspjehe u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, prosvjete, sporta, skrbi i zaštite prirodnog okoliša te drugih javnih djelatnosti kao i poticanje aktivnosti koje su navedenome usmjerene.

Javna priznanja Grada Lepoglave jesu proglašenje počasnim građaninom Grada Lepoglave (povelja Grada Lepoglave), nagrada Grada Lepoglave (plaketa) za životno djelo, za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju i za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu

Počasnim građaninom Grada Lepoglave može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili strani državljanin koji je svojim djelovanjem i postupcima znatno pridonio promicanju, značaju i ugledu Grada Lepoglave te ostvarivanju i razvoju međusobnih odnosa Grada Lepoglave s drugim gradovima i općinama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nagrada Grada Lepoglave dodjeljuje se za iznimna dostignuća značajna za Grad Lepoglavu na raznim područjima djelovanja i stvaralaštva i to za životno djelo, iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju, te za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu.

Nagrada se može dodijeliti hrvatskim i stranim državljanima, pravnim osobama te udrugama u zemlji i inozemstvu.

Javno priznanje može se dodijeliti i posmrtno.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja imaju fizičke i pravne osobe s područja Grada Lepoglave te gradonačelnik.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja moraju biti pismeno obrazloženi i sadržavati podatke o podnositeljima prijedloga, životopis fizičke osobe, odnosno osnovne podatke o pravnoj osobi i njenu poslovanju, iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se pojedinac ili pravna osoba predlažu za dodjelu javnih priznanja i drugu odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, natjecateljski rezultati, nagrade i slično).

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja dostavljaju se Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja najkasnije do 31. listopada na adresu Grad Lepoglava, Povjerenstvo za dodjelu priznanja, Antuna Mihanovića 12, 42250 Lepoglava (s naznakom ‘za oglas – javna priznanja’).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije