HT mreža i dalje radi s poteškoćama, postoji sumnja da iza problema stoje hakeri

U mrežama Hrvatskog telekoma (HT) zbog nepredviđenih okolnosti poteškoće su i dalje povremeno prisutne te stručnjaci još uvijek intenzivno rade na njihovom rješavanju, izvijestili su iz HT-a u utorak, dok u cijeloj zemlji ima problema s bankomatima, plaćanjem karticama te s uslugama Porezne uprave, javlja Dnevnik.hr.

– Poduzimamo sve kako bismo smetnje otklonili u najkraćem mogućem roku, a pozivi na broj 112 normalno funkcioniraju te ćemo o svim novostima odmah informirati javnost – poručuju iz HT-a.

> HT mreža ima probleme pri uspostavi poziva, rade na otklanjaju kvara

Problemi s mrežom HT-a pojavili su se u utorak u 2,50 sati ujutro u gotovo cijeloj zemlji zbog prekida velikog broja veza u telekom mreži. Problema ima s uspostavom svih mobilnih poziva (s predbrojevima 098, 099 i 097), kao i fiksnih poziva te s pristupom internetu.

Iz HT-a su ranije jutros putem društvenih mreža poručili kako se nadaju da će ti problemi biti riješeni do 10,30 sati, međutim, svi korisnici i dalje imaju problema, a iz Hrvatskog telekoma poručuju da najbolji stručnjaci Ericssona Nikole Tesle i HT-a rješavaju problem.

Informacija o vrsti kvara i dalje nema, a brojni mediji javljaju kako diljem zemlje zbog veze s HT-ovom mrežom ne rade ni brojni bankomati te POS aparati za kartično plaćanje u trgovinama.

U međuvremenu, i Porezna uprava izvijestila je da zbog tehničkih poteškoća u HT-u sustav Porezne Uprave nije u mogućnosti osigurati pružanje redovnih usluga poreznim obveznicima.

Zbog istih poteškoća danas nije počela s radom niti Zagrebačka burza.

Također, kako navode 24 sata, iza poteškoća bi mogla stajati skupina hakera naziva KuNaNetw0rk, koji su preuzeli odgovornost za napade putem svog Twitter profila.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije