Velik odaziv u Trnovcu na humanitarne ‘Popevke i štiklece’ za Zakladu VITA

U prepunoj sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec pred oko šestotinjak uzvanika održan je humanitarni koncert “Popevke i štikleci” za Zakladu VITA. Prihod od prodaje ulaznica, po simboličnoj cijeni od 20 kuna, namijenjen za pomoć roditeljima djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti te za opremanje dječjih igrališta otvorenog tipa.

– Osiguravanjem pomoći bar ćemo nakratko olakšati svakodnevicu oboljelima, obzirom da većina njih ima redovno velike troškove liječenja od kojih mnogi nažalost nisu pokriveni unutar našeg sustava. Zaklada pomaže kod nabavke lijekova, medicinskih, invalidskih i ortopedskih pomagala i drugih potrepština, sufinanciranja troškova dugotrajnog liječenja, skupih pregleda, troškova operacija, a nekad i pokrivanje putnih troškova i troškova boravka za potrebe liječenja. Ovom prilikom od srca zahvaljujem svima koji su kupili ulaznice i na taj način pomogli radu Zaklade VITA – rekao je uoči početka koncerta župan Predrag Štromar, ujedno i upravitelj Zaklade.

Za pozitivan i veseo ugođaj pobrinuli su se brojni glazbenici među kojima su bili Ivica Pepelko, Kavaliri, Rajko Suhodolčan, Gordana Ivanjek, Kulturno umjetničko društvo ‘Mak’ Trnovec, ŽVS Kušlec, ŽVS ‘Allegre’, Čarli, Željko Grahovec i Gordana Lach, Željko Grozaj, Gabrijela Hrženjak, Ivan Brezni i mnogi drugi.

Koncertu su nazočili i korisnici sredstva Zaklade koji su se ovom prilikom zahvalili na podršci koja im je od velikog značaja.

Humanitarnom koncertu nazočili su i zamjenik župana Alen Kišić, domaćin i načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, zamjenik načelnika Miroslav Mišak, predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić, članovi Upravnog odbora Zaklade za pomoć djeci VITA na čelu s predsjednikom Stjepanom Žigmundom, predstavnici brojnih sponzora i donatora koji su ovom prilikom otkupili veći broj karata kako bi pomogli radu Zaklade VITA.

Zaklada je dosad odradila brojne aktivnosti kao što su opremanje dječjih igrališta diljem Županije, dodjela jednokratnih novčanih pomoći oboljeloj djeci, kupovina igrački i drugih pomagala za Dječju kirurgiju i Pedijatriju Opće bolnice Varaždin, a pokrenut je i humanitarno-edukativni projekt ‘Djeca i VITA za bolesnog prijatelja’ u koji su se uključili i učenici osnovnih i srednjih škola s područja Županije. U planu je realizacija još brojnih drugih aktivnosti, a donacije se za Zakladu VITA skupljaju tijekom cijele godine.

Sve detaljnije informacije o funkcioniranju i radu Zaklade možete pronaći na internetskim stranicama http://www.zaklada-vita.hr/, a za sva dodatna pojašnjenja možete se javiti u Upravni odjel za poslove župana Varaždinske županije, Franjevački trg 7, Varaždin na telefon 042 390 557 ili e-mailom na vita@vzz.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije