2. dani vrganja u Paki: Ugodno prirodno okruženje i bogat program

U Paki će se održati 2. dani vraganja, 12. i 13. rujna. Cilj manifestacije promicanje je lokalne zajednice, žaštita prirodnih dobara, podizanje ekološke svijesti, očuvanje izvornih običaja i povijesnih vrednota domaćeg kraja.

U subotu, 12. rujna, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, u Novom Marofu, održat će se okrugli stol čija će tema biti uloga lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) u razvoju ruralnih područja.

Početak je u 18 sati.

Nedjelja će biti ispunjena aktivnostima u prirodi.

Tako će već u 7 sati i 30 minuta započeti manifestacija te registracija berača za natjecanje.

Sat kasnije uslijedit će doručak uz groficu Lujzu za berače i sudionike manifestacije, a u 9 sati započeti će natjecanje u branju vrganja.

Naravno, pripremit će se i hrana, naravno, od vrganja.

Oni zainteresirani za likovnu umjetnost moći će posjetiti likovnu koloniju LuNoM, a promovirati će se i streličarstvo, paraglajdizam, biciklizam, lov i ribolov.

Znatiželjnici će moći razgledati ‘Zvjerinjak’, lovište obitelji Erdody, a potom kočijom poći do podnožja Utvrde Paka u dobrom društvu grofice Lujze.

Moći će se razgledati i lokalitet dabrova.

Do kraja dana proglasit će pobjednika branja, a bogati program svakako vrijedi posjetiti.

Za sve goste je osiguran parking, mogućnost kupnje autohtonih proizvoda te bogati kulturni, povijesni, edukativni, prirodni, zabavni i ugostiteljski sadržaj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije