Radionica ‘Bonton’: Projekt za djecu pod vodstvom Vike i Jana Kerekeša

Neprofitna organizacija Društvo naša djeca inicirala je pokretanje glumačko-novinarske radionice namijenjene uzrastima od šeste do dvanaeste godine. Samu radionicu će voditi Jan i Vika Kerekeš, a više informacija o projektu saznali smo od Jana.

– Radi se o dramsko-novinarskoj radionici pod imenom ‘Bonton’, a radimo je u sklopu organizacije Društvo naša djeca. Upisi su počeli 1. rujna, a radionica će primiti oko 20 polaznika. Voditelji ćemo biti moja žena, Vika, i ja – kazao nam je poznati mladi glumac Jan Kerekeš.

Radionica će dotaknuti svakodnevna pravila ponašanja koja vrijede i za odrasle i za djecu.

– Fokusirati ćemo se na pravila koja nas od malih nogu uče kod kuće, a mi, nestašni kakvi jesmo, nećemo slijepo pratiti ta pravila, već ćemo ih razmatrati i na kraju ukopiti u predstavu. Ne smijem otkriti o kojoj je predstavi riječ, no radi se o popularnom crtanom filmu – otkrio nam je dio planova Jan.

Program rada razrađen je, no neke djelove definirat će polaznici same radionice, dok će im Jan i Vika pružiti stručnu umjetničko-novinarsku pomoć.

– U siječnju ćemo krenuti s drugim dijelom programa gdje će naglasak biti na filmu. Rekonstruirati ćemo neki poznati film, po odabiru naših malih polaznika, i napraviti petnaestominutnu predstavu baziranu na tom filmu – kazao je Jan i dodao kako će istu stvar ponoviti s poznatim intervjuom, kojeg također tek treba odabrati.

Inicijativa za projekt došla je od Jelene Mikić, ravnateljice DND-a, a naglasak će biti na uključenosti djece u tijek koji će radionica uzeti.

Cilj same radionice je ukazati na svakodneve pozitivne i negativne strane međuljudskih odnosa.

– Negativne stvari na koje želimo svrnuti pažnju tiču se prije svega svakodnevnih loših iskustava u čijem se temelju nalazi tempo suvremenog života – dodao je Jan.

Prijave za radionicu traju do 25. rujna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije