Uređene nerazvrstane i lokalne ceste u Sestrancu, Borju i Čretu

Na području Grada Lepoglave, polaganjem asfaltnog tepiha, kraju je privedeno uređenje gotovo kilometar nerazvrstanih i lokalnih cesta. Riječ je o tri dionice koje su ušle u ovogodišnji gradski program uređenja nerazvrstanih i lokalnih cesta i to u naseljima Sestranec, Borje i Čret.

– Grad Lepoglava nastavlja s proširenjem komunalne infrastrukture na svom području i to izgradnjom lokalnih i nerazvrstanih cesta. Grad je donio program vrijedan 500 tisuća kuna, raspisali smo natječaj, odabrali izvođača radova, koji je prema zahtjevima projekta odradio posao te smo dobili novih, gotovo kilometar uređenih cesta na gradskom području – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je riječ o programu u okviru kojeg građani uređenje lokalnih cesta financiraju s 15 posto potrebnih sredstava, dok Grad Lepoglava sredstvima iz proračuna osigurava 85 posto potrebnih sredstava od ukupne vrijednosti projekta.

– Tim cestama otvaramo nove prostore, čime omogućavamo novi i drugačiji razvoj. To su prostori koji će omogućiti razvoj turizma jer je riječ o vinogradarskom kraju i vjerujemo da će to građani znati iskoristiti. Mogu reći da na području Grada Lepoglave nema više od deset domaćinstava do kojih nismo napravili dobro utvrđen put ili asfaltirali cestu – rekao je gradonačelnik Škvarić te je najavio nastavak programa uređenja lokalnih i nerazvrstanih cesta.

Predsjednica Mjesnog odbora Lepoglava, na čijem se području uređuje jedna od dionica nerazvrstane ceste, naglasila je potrebu za uređenjem lokalnih cesta.

– Riječ je o potrebnim zahvatima važnim za građane kojima nastojimo što više udovoljiti, naravno u okviru mogućnosti – rekla je Marija Ribič i dodala da je riječ o zahvatima kojima se dodatno podiže standard građana na području Lepoglave.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije