Tomislav Droždjek i kolege osmislili zagonetke te pokrenuli Labirintanje

Ovih dana, točnije jučer, 3. kolovoza u Zagrebu je otvorena soba Labirintanje u kojoj zaključani na sat vremena možete postati glavni junak epske pustolovine. Iako zvuči nevjerojatno riječ je o sve popularnijoj vrsti timskog druženja, escape roomu, a jedan od pokretača novootvorenog Labirintanja je Varaždinac Tomislav Droždjek, koji je s kolegama s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta došao na ideju da osmisle i pokrenu vlastiti posao.

– Prije kojih deset mjeseci bili smo u Budimpešti na izletu te smo se željeli zabaviti. Saznali samo kako je tamo vrlo popularan Roomescape i željeli smo iskušati što je to. Nažalost, nismo dobili slobodni termin, ali smo pokušali naći nešto takvo u Zagrebu. Ušli smo u sobu, rješavali zagonetke i pritom se dobro zabavili. Od tad smo razmišljali kako bismo sami mogli osmisliti nešto takvo i uspjeli smo – rekao je Tomislav i dodao kako izvorna ideja potječe iz Japana, gdje je osmišljen prvi escape room prije deset godina koji se s vremenom širi diljem svijeta. U Budimpešti sve vrvi takvim oblikom zabave, dok je u Hrvatskoj tek u počecima.

U pokretanju Labirintanja sudjeluju i Tomislavove kolegice i kolega s fakulteta Hermina Petric Maretić, Marija Radnić, Marija Majda Perišić i Dario Bojanjac.

– Escape room je najprije bio napravljen kao žanr videoigre, pa je onda to u nekom trenutku s virtualnog prebačeno u ‘pravi’ svijet. U našu sobu dolazi ekipa od dva do šest igrača te ostaje tamo zaključana dok zajedničkim snagama ne ostvare cilj – pronalazak blaga alkemičara Nicolasa. U sat vremena njihov je zadatak pobjeći, koristeći samo predmete koji se nalaze u sobi dok sat odbrojava. Potrebno je riješiti sve zagonetke kako bi otkrili gdje se nalazi blago. Važno je napomenuti kako je suradnja ključna da se na vrijeme izađe iz sobe. Cijena igre je 350 kuna za cijelu grupu, od 59 do 175 kuna po igraču – objasnio je Tomislav.

Posebnost Labirintanja u Hrvatskoj jest da su sve zagonetke i zadatke osmislili oni sami,na čemu su radili nekoliko mjeseci.

– Ovu smo sobu u potpunosti osmislili moje kolegice, kolega i ja. Ipak, nije potrebno nikakvo matematičko predznanje da se riješi zadatak, isključivo je potrebno razmišljati.

Iako je zasad Labirintanje moguće samo u Zagrebu, postoje planovi za budućnost.

– Vjerojatno ćemo kroz dva mjeseca osmisliti još jednu sobu te ćemo promatrati kakav će biti interes. Ako bude zainteresiranih, zašto ne bismo probali i u drugim gradovima? – rekao je entuzijastično Tomislav.

Ukoliko vas interesira više o samoj lokaciji i Labirintanju posjetite njihov internetski portal.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije