Na Seoskim igrama starih sportova u Salinovcu natjecalo se 11 ekipa

>> Na Seoskim igrama starih sportova u Salinovcu natjecalo se 11 ekipa

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec je i ove godine, 31. puta za redom organiziralo tradicionalne Seoske igre starih sportova, u nedjelju, 2. kolovoza.

Sudjelovalo je ukupno 11 ekipa i to su sljedeće: Gornji Bogićevci iz Brodsko-posavske županije, Jalkovec, Poljana Biškupečka, Stažnjevec, Margečan, Ivanečka Željeznica, Prigorec, Lančić-Knapić, Lepoglavska Ves, Gornja Voća i domaćini Salinovec iz Varaždinske županije, a pobjeda je pripala domaćinu, odnosno ekipi Salinovca.

Igre je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, uz prisutne goste, zamjenike gradonačelnika grada Ivanca Branka Putareka i Čedomira Bračka, Zlatana Mošmondora, člana županijske skupštine, te predsjednika i tajnika Zajednice sportskih udruga grada Ivanca Josipa Šimuneka i Borisa Gotala.

Discipline u kojima su se natjecale ekipe su sljedeće: skok u dalj s mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta za žene i muškarce i muzikanti seoskih igara.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije