Schtig i Gorilla grade stadion i rješavaju problem otpada u Varaždinu!

Superheroji Schtig i Gorilla u trenucima odmora između dvaju izbora, kada nemaju priliku kandidirati se za gradonačelnika, saborskog zastupnika ili predsjednicu, osmislili su inovativni projekt koji istovremeno rješava nekoliko gorućih problema.

– Ideja je da se iskoriste već prikupljene bale te da se na isti način otpad prikuplja još jedno vrijeme. Željeli bismo ga upotrijebiti na način da izgradimo veliki stadion po uzoru na uglednu Allianz Arenu. Ne znamo još hoćemo li se kandidirati na idućim lokalnim izborima, ali razmišljanja smo kako bi sadašnja vlast trebala dobiti još jedan mandat, tada bismo bili sigurni da ćemo prikupiti dosta bala – rekao nam je Schtig kada smo superheroje posjetili u njihovom redovitom obilasku varaždinskog bijelog brdašca od smeća na ulazu u grad.

Njih dvojica, naime, najveći dio svojih aktivnosti provode u osiguravanju uvjeta da iz Brezja ne nestane ni jedna bala, jer bi to moglo ugroziti ostvarenje njihove ingeniozne zamisli. O čemu je točno riječ, preciznije nam je objasnio Gorilla.

– Park i šetalište u blizini stadiona nazvali bismo ‘Šetalište Čačića i Habuša’, kao uspomenu na njihov zajednički rad, iako su se nedugo nešto posvađali. Ipak su zajedno stvorili ‘brand’ od Habuša (i to iz ničega), a zajedno ga i blate, jedan svojim klevetama i nekulturom, drugi svojom nesposobnošću. Zbog idejnog rješenja, skraćeni naziv šetališta bio bi ČEHOK – Čačić Etablirao Habuša Ostavivši ga Kasnije – priča nam Gorilla.

Superheroji dodaju kako su u pregovorima s nekoliko osiguravajućih kuća i jednim obrtom za popravak kišobrana, a vezano uz ugovaranje partnerstva s jednim pravim investitorom za dovršetak ovog velikog projekta.

– Izgledno je kako bismo mogli ostvariti suradnju s Croatia osiguranjem, a to bi značilo da se automatski stvara prilika za odavanje počasti prvom hrvatskom predsjedniku. Klub koji bi ‘stanovao’ u novom stadionu u tom bi se slučaju zvao NK Croatia. To bi pak dalje ujedno bila nova velika prilika da za koju godinu i mi u Varaždinu imamo najveći klub ovih prostora, lako ga preimenovavši u NK Dinamo – najavljuje Schtig.

Poziv za uključenjem u ovaj projekt, najveći u povijesti Varaždina (ako se izuzme nedavna kandidatura za titulu Europska prijestolnica kulture), upućen je svim relevantnim čimbenicima na lokalnoj sportskoj sceni.

– Dosadašnji NK Varteks i Škola Nogometnog Sporta s Loptom Varaždin pozvani su uključiti se u projekt. Zajedno možemo napraviti jedan veliki klub, odnosno HAŠK, te bi vrlo brzo u jednom imenu mogli imati i Varteks i Varaždin i Školu i Nogomet i Croatiju i Dinamo. Pomoć uspješnih kompanija iz regije uvijek je dobrodošla pa smo tako spremni imenu pridodati i naziv ‘Jedno od prvih plinarskih društava – Termoplin’. Puno ime kluba tada bi bilo: ‘Jedno od prvih plinarskih društava Dinamo Škola Nogometa Varteks, Varaždin, Croatia’.

Superheroji tvrde kako u nogometnim krugovima postoji velik interes za njihov projekt.

– Već sada smo u visokoj fazi pregovora da, ukoliko na vrijeme prikupimo bale, u naš klub dođe Bale. Navijači pozdravljaju naša pregnuća, a već je iznikla i pjesma: “Bale aleee, Bale aleee…”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije