Sanirano klizište ‘Sedlo’, utrošeno preko 800 metara kubnog šljunka

Djelatnici tvrtke Niskogradnja i nadzor Veselnik iz Kolarovca uspješno su početkom srpnja 2015. završili radove na sanaciji klizišta ‘Sedlo’ u Križanču. Tijekom radova na sanaciji iskopano je i odstranjeno s obje strane puta koji je dijelom otklizio u dolinu preko 800 kubnih metara zemlje i materijala, a u temelje i konstrukciju saniranog dijela ceste ugrađena je kamena potpora te 811 metara kubnih šljunka.

Na saniranom dijelu cesta je u dužini od 85 metara proširena na 5 i pol metara, a sa svake strane u donji dio prometnice ugrađen je betonski zid dužine 32 metra.

Mario Veselnik iz tvrtke Niskogradnja istaknuo je da tijekom sanacije uređen i sustav za odvodnju oborinskih voda, a sve se radilo po projektu kojeg je sačinila varaždinska tvrtka ‘Geos info’.

U stanje prometnica došao se uvjeriti i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački te je dogovoreno da se što prije pronađe rješenje kako bi se stanje saniralo.

Klizišta na nerazvrstanim cestama općina će sanirati prema svojim mogućnostima, rekao je načelnik Mirko Korotaj, a odrone i klizišta na privatnim parcelama morat će sanirati sami vlasnici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije