U Ludbregu Svjetsko prvenstvo u zrakoplovnim modelima, sudjeluju 33 zemlje

Na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu jučer, 19. srpnja, otvoreno je Svjetsko prvenstvo u zrakoplovnim modelima kategorije F3K. Do sada su održana dva prvenstva, 2011. godine zemlja domaćin bila je Švedska, a 2013. godine Danska.

Ludbreg je domaćinstvo izborio u jakoj konkurenciji pored Hong Konga i SAD-a. Takva odluka niti ne čudi obzirom da je Aeroklub Rudolf Fizir tijekom 20 godina rada postao jedan od najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj te je u suradnji s Gradom Ludbregom i Hrvatskim zrakoplovnim savezom organizator najvećeg ovogodišnjeg sportskog natjecanja u Varaždinskoj županiji.

Svjetsko prvenstvo otvorio je Tomas Bartovsky, predsjednik službenog žirija Svjetske zrakoplovne federacije – FAI.

Na Svjetskom prvenstvu sudjeluju predstavnici 33 zemalja, a na samom otvorenju pozdravili su ih gradonačelnik Dubravko Bilić i Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, a održan je i prigodan kulturo-umjetnički program.

– Grad Ludbreg je grad bogate zrakoplovne tradicije jer ovdje je rođen Rudolf Fizir, svjetski priznati konstruktor aviona na kojeg smo jako ponosni. Ponosni smo i na naš klub koji nosi njegovo ime i koji okuplja velik broj mladih ljudi koji se natječu na raznim natjecanjima i u Ludbreg su donijeli mnoštvo medalja i priznanja, a organizacija ovako važnog događaja kruna je njihovog rada. Svega toga ne bi bilo bez entuzijasta iz našega AK Rudolf Fizir. Naime i 90 posto hrvatske reprezentacije na ovom prvenstvu čine naši Ludbrežani – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Pohvale domaćinima uputio je i Alen Kišić, zamjenik župana.

– Nakon Danske i Švedske ovo se natjecanje održava u Hrvatskoj, u Ludbregu. Članovima AK Rudolf Fizir moramo čestitati na takvom poslu. Nema ih puno, ali pokazali su da se entuzijazmom i voljom može napraviti velika stvar – poručio je na otvorenju Alen Kišić.

Natjecanja se održavaju svakodnevno na livadi pored svetišta do 26. srpnja. F3K kategorija je kategorija rukom bacanih modela jedrilica koje su također kontrolirane pomoću daljinskog upravljača. Zbog specifičnog starta modela F3K je jedna od najatraktivnijih kategorija zrakoplovnog modelarstva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije