Stvaraju se slike za Katolički kalendar Varaždinske biskupije

Ovih dana članovi Likovne Republike Sveti Martin na Muri, kraju privode stvaranje slika koje će biti ugrađene u Katolički kalendar Varaždinske biskupije za 2016. godinu.

Dvanaest umjetnika svaki u svom ateljeu ili u prirodi stvara sliku za jedan mjesec u godini, a tematika su osobe i događanja iz stvaranja i povijesti kršćanstva te sakralni objekti u Hrvatskoj.

– Slikari su različitih stilova i pogleda ali trebaju se držati tematike kako je ona predstavljena u Katoličkoj crkvi i kako objekti, a to su Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu i Hrvatsko nacionalno svetište Marija Bistrica izgledaju u stvarnosti, naravno viđene okom umjetnika. Slike će biti zgotovljene i uređene do kraja srpnja, a potom ćemo ih predstaviti varaždinskom biskupu monsinjoru Josipu Mrzljaku, koji će dati konačnu ocjenu i odobriti stavljane slika u kalendar naše biskupije – kaže Milena Petković (na slici), predsjednica Likovne Republike, udruge kojoj je pripala čast odraditi ‘projekt’ kojeg će vidjeti i posjedovati nekoliko tisuća ljudi naše, Varaždinske biskupije.

Uz predsjednicu Petković, slike za kalendar Varaždinske biskupije 2016. stvaraju, Mladen Palić, Zvonimir Živčec, Marijana Ivančov, Biserka Sobočan, Srećko Bačić, Koraljka Rajn, Mladen Rajn, Silvija Benković, Rajko Petković, Vinko Gregurec i Dalija Penezić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije