Uspješna suradnja škola i Muzeja ostvarena i ove godine

Program MIŠ – Muzej i škola, namijenjen učenicima varaždinskih osnovnih škola, u Gradskom muzeju Varaždin nastavljen je i uspješno proveden i u školskoj godini 2014./15. U sklopu projekta, koji je sufinancirao Grad Varaždin, svi varaždinski osnovnoškolci imali su mogućnost besplatno posjećivati sve stalne postave i povremene izložbe u varaždinskome muzeju te sudjelovati u nekoliko tematskih edukativnih radionica.

Tijekom protekle školske godine na takvim programima bilo je 246 organiziranih grupa iz varaždinskih osnovnih škola te nekoliko stotina individualnih posjeta, s ukupnim brojem od 5456 učenika.

Najviše organiziranih posjeta izložebnim postavima i sudjelovanja u muzejskim radionicama ostvario je IV. b razred, s učiteljicom Ružicom Martinec, iz Šeste osnovne škole Varaždin, koji su varaždinski muzej zajedno posjetili deset puta.

Po običaju, kao najbolji razred, Gradski muzej Varaždin nagradio ih je prigodnim izletom u Zagreb.

Izlet je organiziran u utorak, 16. 6. ove godine, a tom prilikom učenici su razgledali izložbene postave u Tehničkom muzeju, zatim vrlo dojmljivu maketu Backo mini expressa, s ‘vlakićima koji nikad ne kasne’, i prije povratka obišli srednjovjekovni burg Medvedgrad.

S obzirom na višestruku korist i iskazan interes, kako od strane Gradskog muzeja Varaždin tako i od varaždinskih osnovnih škola, nastavak programa MIŠ – Muzej i škola očekuje se i u idućoj školskoj godini.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije