‘Trebamo medicinski turizam jer traje cijelu godinu, ne dva mjeseca’

U Gradskoj vijećnici, 9. lipnja, održan je sastanak između predstavnika Grada Varaždina i predstavnika Udruženja medicinskog turizma za zemlje ZND-a. Na sastanku se razmatrala mogućnost razvoja medicinskog turizma u Varaždniskoj županiji, i šire, te mogućnost suradnje između zemalja.

– Medicinski turizam grana je koja kod nas nije toliko razvijena, no u njoj leži potencijal. Kako za Varaždin, tako i šire područje – poručio je gradonačelnik Goran Habuš i još istaknuo kako zbog stanja nacije, koja je sve starija, medicinski turizam ima još izrazitiije mjesto u grani turizma.

Violeta Janiševska iz Ukrajine nije krila zadovoljstvo zbog moguće suradnje Ukrajine i Varaždina.

– Varaždinska regija, kao i zemlje bivše SSSR, nemaju razvijenu granu medicinskog turizma i to područje mi moramo početi iskorištavati. Suradnja između naših zemalja stoga je i više nego dobrodošla – dodala je Violeta Janiševska, predsjednica Ukrajinskog Udruženja medicinskog turizma i potpredsjednica Globalnog udruženja medicinskog turizma za zemlje ZND-a.

Sličnog stava je i Damir Štajcar, ravnatelj poliklinike Sveti Nikola.

Hrvatska je daleko iza drugih zemalja Europe što se medicinskog turizma tiče, no ipak tu leži i potencijal da u odnosu na njih stvori nešto drugačije – smatra Štajcar.

No, nije jedini problem nerazvijenost medicinskog turizma.

– Velik problem je što kod nas turizam postoji samo dva mjeseca u godini, a medicinski turizam omogućio bih da se on događa cijele godine – rezolutan je Štajcar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije