Susret vatrogasne mladeži održan u Novom Marofu

Svake godine Susret vatrogasne mladeži održava se u drugoj državi, a ove godine je domaćin Hrvatska i mjesto održavanja Novi Marof.

U subotu, 6. lipnja, Vatrogasna zajednica Grada Novog Marofa bila je domaćin 31 odjeljenju po 12 učesnika, 10 iz Slovenije i 21 odjeljenje iz Hrvatske, a sve ukupno s pratećim osobljem i uzvanicima bilo je 500-tinjak gostiju.

Susret se odvijao na prostorima protupožarnog centra u Novom Marofu, a sastojao se od službene vježbe s preprekama za vatrogasnu mladež, vatrogasnih igrica i slobodnih aktivnosti.

Gradonačelnik Siniša Jenkač primio je delegaciju koja se sastojala od načelnika Hrvatske vatrogasne zajednice Željka Popovića, zapovjednika Gasilske zveze Slovenije Franca Peteka, zamjenika zapovjednika Gasilske zveze Slovenije Zvonka Glažara, predstavnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje RH iz Ureda glavnog vatrogasnog zapovjednika Željka Sutlara, pročelnika područnog ureda DUZS u Varaždinu Zdravka Vrbanića, županijskog vatrogasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepana Kovačeka, predsjednika Savjeta vatrogasne mladeži HVZ Milivoja Taslaka, predsjednika VZ Varaždinske županije i domaćina susreta Nedeljka Vukalovića.

Razgovaralo se o značaju susreta vatrogasne mladeži kao i važnosti obučenih i pripremljenih vatrogasaca za širu lokalnu zajednicu.

Gosti su istaknuli kako su u gradonačelniku prepoznali kapacitet za provođenje vatrogasnih aktivnosti i ciljeva te mu zahvalili na dosadašnjoj podršci.

Također, gosti su istaknuli kako je suradnja hrvatskih i slovenskih vatrogasaca uvijek bila na visokom nivou te se nadaju da će se takva i održati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije