Udruge s područja Lepoglave predstavile svoje planove rada

Udruge s područja grada Lepoglave – one koje su se odazvale pozivu za sudjelovanje na Danim otvorenih vrata udruga održanim u Lepoglavi, svoji su rad i način trošenja dodijeljenih im sredstava iz gradskog proračuna predstavile građanima i drugim udrugama s gradskom područja, donosi Lepoglava.net.

Učinile su to tijekom izlaganja organiziranog u lepoglavskom Domu kulture te interaktivnim predstavljanjem svojih aktivnosti u gradskom parku pored Doma kulture.

– Iako se nisu odazvale sve udruge koje su potpisale ugovor s Gradom o sufinanciranju njihovih projekata, što svakako nije bilo u najmanju ruku pristojno, one koje su sudjelovale na prvim Danima otvorenih vrata pokazale su zašto je važno ulagati u njihove programe i civilno društvo. Zbog toga im veliko hvala na sudjelovanju uz želju da im se svi zacrtani planovi i ciljevi u udrugama i projektima ostvare i ispune. Ovo je bila prigoda za razgovor o osnivanju Savjeta za razvoj civilnog društva Grada Lepoglave te novom načinu sufinanciranja projekata i programa udruga sukladno Uredbi o kriterijima mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge – istaknuo je za Lepoglava.net zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Dani otvorenih vrata udruga bili su prilika za dodatno osnaživanje solidarnosti i povjerenja u lokalnim zajednicama te za podsjećanje na važnu ulogu koju udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije