Ugledni New York Times piše o Varaždinu

Tijekom siječnja, a u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, ekipa The New York Timesa boravila je u Varaždinu, a svoje je impresije novinaraka Shivani Vora iznijela u danas objavljenom članku.

Početkom 2014. godine The New York Times objavio je članak 52 mjesta koja morate posjetiti u 2014, a u njega je uvrstio i Varaždin.

Ta je prestižna medijska kuća opet posvetila pažnju hrvatskom kontinentalnom biseru – Varaždinu.

Tijekom siječnja, a u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, ekipa The New York Timesa boravila je u Varaždinu, a svoj je impresije novinaraka Shivani Vora iznijela u danas objavljenom članku. Između ostalog, o Varaždinu The New York Times piše:

Hrvatska je možda najpoznatija po slikovitoj dalmatinskoj obala uzduž koju se nižu srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika. Varaždin, grad od 50.000 stanovnika u unutrašnjosti Hrvatske koji je udaljen 1 sat od Zagreba, ima jednako bogatu povijest, ali je u posljednjih nekoliko godina postao poznat i kao centar kulture. Njegovi festivali slave i suvremenu umjetnosti i barok, a obuhvaćaju izričaje od plesa do rock glazbe. Živu umjetničku scena Varaždina čine umjetnici i ateljei, a razne javne inicijative čine ju sve dinamičnijom.

Imajući na umu utjecaj The New York Timesa i konkretne efekte koj je uvrštavanje na listu top destinaciju u 2014. imalo za grad, može se reči da će i ovaj članak Varaždin izdvojiti na sve dinamičnijem turističkom tržištu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije