Najgore je prošlo: Obilne kiše opet uzrokovale poplave

>> Najgore je prošlo: Obilne kiše opet uzrokovale poplave

Obilne kiše koje su padale tijekom noći i jučerašnjeg dana uzrokovale su ponovno neprilike širom Varaždinske županije. Ipak, iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje napominju da se, s obzirom na prestanak obilnih oborina i na vremensku prognozu, ne očekuje daljnje pogoršanje situacije i da se stanje normalizira.

Cesta na području poslovne zone Jalžabet, koja je zbog poplave bila zatvorena, otvorena je u poslijepodnevnim satima te je sad sigurna za promet motornim vozilima.

Na relaciji Varaždin – Golubovec zatvorena je pruga te do daljnjeg umjesto vlakova voze autobusi.

Na dionicama ceste D35 ograničena je brzina vožnje na 40 kilometara po satu, a to se odnosi na sljedeće dionice: od ulice Mirka Maleza do rotora u Ivancu, potom od Kaniže do Čreta te u Lepoglavi kod asfaltne baze.

Uz navedene ceste na dionici za D35, ograničenja su postavljena i na dionicama: Bednja – Trakošćan, Očura – Lepoglava (pružni prijelaz), ceste u Tuhovcu, Makojišću Gornje, Bauhaus – Kućan, cesta Zamlaka – Novakovec, cesta Ilija – Beletinec, Beretinec – Poljana i Beretinec Črešnjevo, te cesta Črešnjevo – Tužno – Krkanec.

Neke ceste su zbog lošeg stanja i zatvorene, a to su cesta Jalžabet – Šemovec, Ladanje – Nova Ves te Ivanec – Jerovec.

Na području općine Martijanec aktiviran je stožer zaštite i spašavanja te nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava sudjeluje u akciji.

Dobrovoljna vatrogasna društva bila su, kao što je to uvijek u ovakvim situacijama, aktivna cijele noći, ispumpavajući vodu iz podruma obiteljskih kuća u najranjijivim područjima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije