Predstavljena aplikacija za registraciju bicikala

U sklopu 5. Sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina danas u varaždinskoj Gradskoj vijećnici javnosti je predstavljena aplikacija “Bicikli”.

Nju je iniciralo Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina u suradnji Policijskom upravom varaždinskom, a Fakultet organizacije i informatike Varaždin besplatno je izradio aplikaciju za registraciju putem interneta, Androida i Iphone-a.

U prosincu prošle godine sklopljen je Ugovor između Ministarstva unutarnjih poslova, Grada Varaždina i Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, a aplikacija bi uskoro trebala biti implementirana u informacijski sustav MUP-a.

Ovo je prvi službeni registar bicikala u Republici Hrvatskoj i trenutno se provodi kao pilot projekt na području dviju policijskih uprava (varaždinske i međimurske). Registracija bicikla je u potpunosti besplatna.

Aplikaciju je predstavila Sandra Weber iz Ravnateljstva policije.

– Ovo je krasna potvrda suradnje policije sa sveučilišnom i lokalnom zajednicom. Aplikacija će pomoći da građani zaštite svoje bicikle od krađe, a ujedno i uštede svoje vrijeme – ukratko je izjavila Sandra Weber.

Aplikaciju su izradila tri studenta FOI-a, a jedan od njih, Krunoslav Domić je prilikom predstavljanja aplikacije poručio

– Jako nam je drago što je ovakva jedna aplikacija napravljena i nadamo se da će pomoći ljudima, kao prvo u prevenciji da pokušamo preplašiti potencijalne kradljivce s time, a nadalje želimo pomoći zajednici da ovaj projekt pomogne da se bicikli manje kradu – ispričao je ideju iza projekta Krunoslav Domić pred okupljenim novinarima.

Registraciju bicikla je moguće obaviti preuzimanjem besplatne aplikacije ili putem internet stranice projekta na www.bicikli.mup.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije