Organizatori pozivaju sve na plac - one koji kuhaju po sastojke, a one koji ne kuhaju, po gotove pripravke varaždinskih kumica.
Varaždinska Gradska tržnica već treću godinu za redom organizira
Dan zimnice. Ove godine održat će se u subotu 31. kolovoza, a
obilježit će ga gostovanje viralne kuharice Sandre
Gašparić koja će u ovoj prigodi održati radionicu izrade
svojeg pekmeza od jabuka. Program počinje od 9 sati.
– Riječ je, naime, o malo drugačijem pekmezu koji će razuvjeriti
sve one koji proces kuhanja pekmeza smatraju dugotrajnim i
neisplativim. Sandrin pekmez od jabuka okusom podsjeća na pekmez
od marelice, može se pripremati u bilo koje doba godine, idealan
je za palačinke i slatke zalogajčeke, a oduševit će sve koji će
ga koristiti kasnije i u pripremi kolača – kažu organizatori.
Sandra u svoj pekmez stavlja i jedan sasvim neobičan ‘tajni
sastojak’, zahvaljujući kojemu ovaj pekmez ima tako jedinstven
okus i zove na još. ‘Tajni sastojak’, kao i naravno cijeli
recept, Sandra će podijeliti s posjetiteljima na tržnici, a bit
će i na raspolaganju za pitanja i savjete.
– Svi sastojci za Sandrin neodoljiv pekmez dostupni su na
tržnici, a uz malo sreće, posjetitelji će moći i osvojiti
staklenku. Naime, tržnica priprema mini kviz znanja, a
najupućeniji znalci o zimnici osvojit će ukupno četrdeset
staklenki, koliko će ih Sandra toga dana pripremiti – stoji u
najavi.
Ovo doba godine idealno je za konzerviranje voća i povrća jer ga
ima u izobilju, a svi koji se posvećuju pripremi zimnice,
posjećuju i plac. Povodom službenog Dana zimnice prodavači na
tržnici će nuditi i zimnicu od svojih proizvoda, a naravno, sve
će ‘kumice i kumeki’ rado podijeliti pokoji savjet i recept sa
svojim kupcima.
Organizatori pozivaju sve na plac – one koji kuhaju po
sastojke, a one koji ne kuhaju, po gotove pripravke
varaždinskih kumica. Započnite stoga španciranje na predzadnjem
danu Špancirfesta, upravo posjetom varaždinskome placu!