Očekuje vas pivo s okusom buče, cimeta, đumbira, meda i kestena, kuhano Božićno pivo, Krampus pivo te dimljeno pivo, ali i delicije poput debrecinki, kobasice od jelena i kulen.
Ove subote, 7. prosinca, atrij Županijske palače biti će
središnje mjesto okupljanja svih pivoljubaca, ali i svih ljudi
koji vole dobro druženje i zabavu. Naime, kako je rečeno na
prigodnoj press konferenciji, Varaždinska županija i Turistička
zajednica Varaždinske županije u suradnji s Udrugom pivara Sjever
te Pubom Medina škrinja organiziraju ‘Pivski advent’.
Sam program predstavili su predsjedavajuća Turističke
zajednice Varaždinske županije Natalija
Martinčević, predstavnici Udruge pivara
Sjever, predsjednik Vjeran Blažeka i
član Nenad Kocijan te suvlasnik Medine škrinje,
popularnog varaždinskog Puba Domagoj Marić.
– Iako se u Adventsko doba najviše pije kuhano vino, posljednjih
godina su sve više popularne craft pive, a to su pive koje su
proizvedene na kreativan način s puno različitih okusa. Zato smo
se odlučili našim dragim građanima, ali i svim turistima koji će
ove subote posjetiti Varaždin ponuditi malo drugačiju varijantu
Adventa, a to je upravo Pivski Advent. Posebno me veseli što ćemo
imati prilike isprobati pivo s okusom buče te koristim prigodu da
pozovem sve na jedno lijepo i veselo druženje u naš Atrij . Imat
ćemo i jutarnje te popodnevno druženje – rekla je
Martinčević te pohvalila Udrugu pivara koja svojim aktivnostima
promoviraju kućno pivarstvo kao hobi te promiču i šire znanje i
vještine vezane za kulturu izrade piva.
Predsjednik Udruge pivara Sjever Vjeran Blažeka
istaknuo je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj manifestaciji te je
naznačio kako će građanima biti ponuđeno desetak vrsta pive.
– Moći će se isprobati pivo s okusom buče, cimeta, s okusom
đumbira, kuhano pivo, pšenično pivo, dimljena piva te će svi
ljubitelji piva doći na svoje. Mi također pozivamo sve da se
odazovu ovom lijepom druženju, moram naznačiti kako mi kao Udruga
pivo nećemo prodavati pivo već svatko može u skladu s
željom i mogućnostima Udruzi donirati koju kunu. U Udruzi
inače imamo članove koji osvajaju nagrade i medalje na pojedinim
pivskim festivalima i time se ponosimo – rekao je Blažeka
dok je Nenad Kocijan pripremio četrdeset litara pive s
okusom buče rekavši kako Županija intenzivno radi na
popularizaciji buče i bučinog ulja pa je red da pivari skuhaju
pivo s tim okusom.
– Nadam se da će se takva vrsta piva dopasti svima – rekao
je Kocijan.
Suvlasnik PUB-a Medina škrinja Domagoj Marić
koji redovito sudjeluje u svim turističkim manifestacijama veseli
se ovome događaju koji će zasigurno obogatiti adventsku ponudu.
– Svi koji dođu moći će isprobati Križevačko ĐumBeer pivo,
Medvedgradsko božićno pivo, a obzirom da nam je tu Blagdan
Sv.Nikole, za sve one koji nisu dobri nudimo i Krampus pivo
– rekao je Domagoj Marić.
Napomenimo kako Ivan Tomašković, vlasnik firme
“Varaždinske delicije” priprema gastronomsku ponudu pa će se
posjetiteljima ponuditi i kuhane kobasice, debrecinke, kobasica
od jelena, ali i domaći buncek te prezvuršt, a za dobro
raspoloženje pobrinuti će se i DJ.
‘Pivski advent’ bit će otvoreni u subotu u periodu od
10 do 13 sati te od 17 do 22 sata.