kulinarstvo

Varaždinski kuhari predstavili brojne aktivnosti za 2022. godinu, evo gdje će sve kuhati

Kuhari iz Varaždinske županije nastupit će na brojnim događanjima.

Skupština Udruge kuhara Varaždinske županije
održana je 21. prosinca u restoranu Bedem uz tradicionalni
Božićni domjenak na kojem su se prisutni članovi uz prigodne
poklone (monografija Varaždinski klipič i suvenir poklon
varaždinski anđeo) osvrnuli na rad u 2021. godini te donijeli
program rada udruge za 2022. godinu.

Kako je istaknuo predsjednik udruge Bojan Bohorč
i tajnik udruge Damir Crleni aktivnosti u 2022.
godini usmjerene su na:

– Nastup regionalnog tima u studenome na Svjetskom kulinarskom
kupu u Luksemburgu, sudjelovanje članova udruge na Danima
hrvatskog kulinarstva koji će se održati početkom ožujka u
Varaždinskim Toplicama.

– Priprema regionalnog natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa
“Zlatna Nimfa” u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza u
travnju kojim su obuhvaćene sljedeće županije: Varaždinska,
Koprivničko-Križevačka, Krapinsko -zagorska, Bjelovarsko
bilogorska, Međimurska, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka te grad
Zagreb.

– Tradicionalno će se održati već 17 po redu Kuharski piknik na
ribnjacima u Beletincu i to po prvi put kao dvodnevno događanje s
noćenjem u planinarskoj kućici na Čevu.

– Obilježit će se i Svjetski dan kuhara 20.listopada 2022. u
organizaciji Sekcije žena Hrvatskog kuharskog saveza pod vodstvom
članice Varaždinske udruge Nikoline Lončar, a u suradnji s
Varaždinskom županijom i dječjim vrtićima u cilju promocije
zdrave prehrane, promocije zanimanja kuhar i slastičar te zaštite
tradicionalnih proizvoda i namirnica Varaždinske županije.

– U planu je i Zeljarijada u Vidovcu i izrada najveće sarme u
rujnu u kojoj će sudjelovati članove Sekcije mladih kuhara
starosti do 25 godina koja djeluje u okviru Worldchefs svjetske
organizacije uz vodstvo predsjednika sekcije u Hrvatskoj Marina
Samboleka. Njima će pomagati i učenici i mentori Gospodarske
škole Varaždin i Srednje škole Arboretum Opeka u Marčanu.

– Varaždinska udruga kuhara pripremit će i 1000 porcija srnećeg
gulaša u Sračincu za Dane Miholja.

– Članovi će sudjelovati i u edukativnim radionicama za kuhare u
sklopu Hrvatske kulinarske akademije u Trakošćanu.

– Tajnik udruge, a ujedno i predsjednik Hrvatskog kuharskog
saveza, Damir Crleni će s još nekoliko kolega, mladih članova i
rukovodstvom nacionalnih kulinarskih reprezentacija Hrvatske
posjetiti Svjetski kongres kuhara koji će se krajem svibnja i
početkom lipnja održati u Abu Dabiju. Damir Crleni će kao
predstavnik i delegat Hrvatskog kuharskog saveza sudjelovati na
radnom djelu kongresa te uz Hrvatsku i njeno kulinarstvo
promovirati i Varaždinsku županiju i grad Varaždin

– Planirani je i izlet krajem ožujka u Budimpeštu na prestižno
natjecanje Bocuse d’Or Europe.

– Članovi udruge nastavit će i s humanitarnim aktivnostima u
suradnji s Varaždinskom tržnicom i obitelji Cafuk.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije