vox populi

PITAMO VAS Treba li ponovno uvesti obavezni vojni rok?

Član Domovinskog pokreta zalaže se za uvođenje vojnog roka: 'Dečki, mladi da znaju što je puška, uniforma, zapovijed, što je organizacija', kazao je Mlinarić.

Djelomična donacija 84 borbena vozila pješaštva Bradley izazvala je itekakvu prašinu u Hrvatskoj, posebice jer je predsjednik Zoran Milanović stava da se odavno trebala prihvatiti ponuda američke Vlade. Hrvatska, podsjećamo, ima još 25 dana do isteka ponude SAD-a. 

Treba li ponovno uvesti obavezni vojni rok?

Vidi rezultate

 

Upravo je to bila jedna od tema prošlog tjedna u ‘Otvorenom’ u kojoj su gostovali ministar obrane Mario Banožić, predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović iz Kluba socijaldemokrata, član saborskog Odbora za obranu Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta te Gordan Akrap iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.

Jedna od tema koju su komentirali je i vraćanje obveznog vojnog roka, a Mlinarić smatra da bi ga trebalo uvesti.

– Sad, koliko? Šest mjeseci je vjerojatno prevelik period, i sigurno puno košta državu i sve, ali mjesec dana obuke, da dečki prođu obuku, da znaju, ne samo radi nekog mogućeg rata, koji se uvijek može dogoditi, nitko ga ne želi i ne priželjkuje, ali uvijek se može dogoditi – rekao je Mlinarić, navevši primjere djelovanja u slučaju potresa i poplava.

– Dečki mladi da znaju što je puška, uniforma, zapovijed, što je organizacija – kazao je.

Mi vas u anketi pitamo – treba li vratiti služenje vojnog roka? 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije