Udruga vinograda i voćara iz Tužna po prvi put brala u svom vinogradu

Na lokalitetu Tužanjski Riseki u nedjelju, 17. rujna, okupilo se tridesetak članova i simpatizera Udruge vinogradara i voćara Sveti Antun Tužno te je zajednički pristupilo berbi prvog vinograda u vlasništvu jedne općinske udruge.

Naime, prije tri godine zasađen je prvi vinograd na području općine Vidovec u vlasništvu Udruge vinogradra i voćara Sveti Antun Tužno.

– Uz mnogo pažnje i veseja vinograd se zasadio i održavao tokom ove tri godine te je napokon došao najdraži i najsretniji trenuta, berba – poručili su iz Udruge.

Iako vremenski uvjeti nisu bili idealni, berba se održala uz veliku radost nazočnih i pobrano je 260 čokota dvije sorte grožđa graševine i ranjskog rizlinga.

Uz bogate prinose i visoke šećere, berba je zadovoljila sve članove udruge.

Buduće proizvedeno vino ‘Tužanjska kapljica’ bit će prezentirano kao općinski brend, a koristit će ga udruge sa područja općine za svoje potrebe.

– Udruga Sveti Antun Tužno zahvaljuje se svim entuzijstima na održavanju I pomoći oko provođenja kvalitetnih agrotehničkih mjera koje su doprinjele ovogodišnjoj kvalitetnoj berbi. Također zahvaljujemo Savjetodavnoj službi Varaždin na projektu provođenja mjera za kvalitetno suzbijanje biljnih bolesti, a napose svakodnevno spominjane bolesti Zlatne žutice vinove loze-fitoplazme – zaključili su iz Udruge.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije