POVIJESNI ŠTIKLECI

Na današnji dan rođen je nogometni reprezentativac Rudolf Cvek

Nakon igranja u Varteksu, Rudolf Cvek istaknuo se u zagrebačkom Dinamu.

17.10.1945. U Varaždinu je rođen Ratimir Mandić, novinar. Gimnaziju je maturirao u Puli, studirao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, od 1967. godine zaposlen je kao novinar u «Večernjem listu». Dvije godine
radio je u redakciji tjednika «Vjesnik u srijedu» a od 1975. novinar je u Televiziji Zagreb gdje je pisao o društveno-ekonomskim temama. Bio je osnivač i prvi glavni urednik lista hrvatskih umirovljenika, mjesečnika «Život s mirovinom». Ratko Mandić umro je u Zagrebu 22. siječnja 2009. godine.

17.10.1946. U Novom Marofu rođen je Rudolf Cvek, nogometni reprezentativac. Karijeru je počeo u juniorima NK Varteksa i bio član juniorske reprezentacije Hrvatske i Jugoslavije, kasnije je igrao za mladu i amatersku državnu selekciju. Za najbolju jugoslavensku reprezentaciju odigrao je šest utakmica. Nakon igranja u dresu NK
Varteksa zaigrao je za prvu momčad zagrebačkog Dinama odigravši u «plavom dresu» 256 utakmica, sve do teške ozljede 1972. godine nakon čega postaje trener u Dinamovom omladinskom pogonu. U sezoni 1978./1979. godine bio je trener nogometaša Varteksa. Rudolf Cvek umro je u Zagrebu 27. studenoga 2005. godine.

17.10.1995. Na varaždinskom Korzu, pred oko dvije tisuće Varaždinaca, govorio je tadašnji predsjednik
Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman
. Tom središnjem predizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice svoj su doprinos dali i pripadnici 7. gardijske brigade postrojeni pred gradskom vijećnicom u čast državnom poglavaru, a prijavnik vrhovniku predao je zapovjednik varaždinskih ‘Puma’ general bojnik Ivan Korade.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije